Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sekaná z mletého masa

0
75 min
středně pokročilí
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na sekanou, který se předává z generace na generaci. Vyzkoušejte ten náš, který kombinuje ty nejlepší ingredience a osvědčené postupy ze všech receptů! Jemné šťavnaté maso z vybraných surovin v bůčkovém kabátku, ze kterého po upečení vznikne sekaná „de luxe“. A její největší výhoda? Báječně chutná i studená!

Ingredience

-
6
+

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

mleté hovězí maso
1 kg
mleté vepřové
500 g
uzený bůček
10 plátky
MAGGI Tekutý bujón Hovězí
2 lžíce
mrkev
1 ks
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
majoránka
1 lžička
petrželová nať
1 svazek
hořčice
1 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
785.34 kcal
Sacharidy
5.18 G
Protein
45.91 G
Tuky
62.09 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

75 Minut
Krok číslo 1
1 min
Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.
Krok číslo 2
4 min
Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Krok číslo 3
5 min
Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.
Krok číslo 4
1 min
Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.
Krok číslo 5
4 min
Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 6
60 min
Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.
Sekaná z mletého masa

Krok číslo 1 z 6

Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.

Sekaná z mletého masa

Krok číslo 2 z 6

Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

Sekaná z mletého masa

Krok číslo 3 z 6

Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.

Sekaná z mletého masa

Krok číslo 4 z 6

Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.

Sekaná z mletého masa

Krok číslo 5 z 6

Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.

Sekaná z mletého masa

Krok číslo 6 z 6

Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno