Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na sekanou, který se předává z generace na generaci. Vyzkoušejte ten náš, který kombinuje ty nejlepší ingredience a osvědčené postupy ze všech receptů! Jemné šťavnaté maso z vybraných surovin v bůčkovém kabátku, ze kterého po upečení vznikne sekaná „de luxe“. A její největší výhoda? Báječně chutná i studená!
Ingredience
6
Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.
Krok číslo 2
4 min
Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Krok číslo 3
5 min
Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.
Krok číslo 4
1 min
Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.
Krok číslo 5
4 min
Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 6
60 min
Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.
Krok číslo 1
z
6
Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.
Krok číslo 2
z
6
Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Krok číslo 3
z
6
Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.
Krok číslo 4
z
6
Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.
Krok číslo 5
z
6
Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 6
z
6
Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0