Sekaná z mletého masa
75min
středně pokročilí
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na sekanou, který se předává z generace na generaci. Vyzkoušejte ten náš, který kombinuje ty nejlepší ingredience a osvědčené postupy ze všech receptů! Jemné šťavnaté maso z vybraných surovin v bůčkovém kabátku, ze kterého po upečení vznikne sekaná „de luxe“. A její největší výhoda? Báječně chutná i studená!
mleté hovězí maso
1 kg
mleté vepřové
500 g
uzený bůček
10 plátky
MAGGI Tekutý bujón Hovězí
2 lžíce
mrkev
1 ks
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
majoránka
1 lžička
petrželová nať
1 svazek
hořčice
1 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
785.34 kcal
Sacharidy
5.18 G
Protein
45.91 G
Tuky
62.09 G
Informace na porci
Postup
75 Minut
Krok číslo 1
1 min
Mleté maso vložte do misky. Přidejte tekutý bujón, majoránku a hořčici.
Krok číslo 2
4 min
Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
Krok číslo 3
5 min
Cibuli nakrájejte na kostičky a pak ji osmažte dosklovata na pánvi s troškou oleje. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek a restujte ještě asi 2 minuty. Cibuli a česnek nechejte vystydnout a přidejte k masu.
Krok číslo 4
1 min
Petrželovou nať nasekejte nadrobno a přidejte ji ke směsi.
Krok číslo 5
4 min
Maso důkladně rukama promíchejte a na konec je dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 6
60 min
Pekáč nebo libovolnou pečicí formu pečlivě vyložte plátky bůčku, přidejte na ně mleté maso a lehce přimáčkněte. Horní stranu směsi přikryjte zbylými plátky bůčku. Pečte při teplotě 190 °C asi 45 minut až 1 hodinu.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0