Rýžový kastrol s kuřecím masem
81min
Snadný
Kdo by řekl, že zapečená rýže může tak skvěle konkurovat těstovinové klasice? Tento jednoduchý recept si bere mnoho inspirace z tradiční slezské kuchyně, směle ale dokáže konkurovat i výtvorům moderní kuchyně. Spojuje totiž zdánlivě nespojitelné ingredience, jakými jsou čočka, zelí a kuřecí maso. Ty se při pečení krásně propojí a zaručí vám nejednu lichotku na vaše kuchařské umění.
3 kostky
rýže
2 balíčky
čočka
150 g
kuřecí prsa
300 g
olivový olej
3 lžíce
cibule
1 menší
bílé zelí
250 g
mrkev
1 ks
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
310.34 kcal
Protein
16.3 G
Sacharidy
36.39 G
Tuky
12.38 G
Informace na porci
Postup
81 Minut
Krok číslo 1
10 min
Kostku MAGGI Slepičího bujónu rozpusťte v 1 litru vroucí vody.
Krok číslo 2
15 min
Rýži a čočku omyjte a odděleně je uvařte.
Krok číslo 3
15 min
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a usmažte je na olivovém oleji s cibulí.
Krok číslo 4
10 min
Zelí nakrájejte najemno, mrkev na plátky, zalijte je vývarem a vařte 5 minut.
Krok číslo 5
1 min
Přidejte rýži a čočku, dochuťte pepřem a solí.
Krok číslo 6
30 min
Veškeré ingredience pak vložte do nádoby a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 ° C.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0