Kdo by řekl, že zapečená rýže může tak skvěle konkurovat těstovinové klasice? Tento jednoduchý recept si bere mnoho inspirace z tradiční slezské kuchyně, směle ale dokáže konkurovat i výtvorům moderní kuchyně. Spojuje totiž zdánlivě nespojitelné ingredience, jakými jsou čočka, zelí a kuřecí maso. Ty se při pečení krásně propojí a zaručí vám nejednu lichotku na vaše kuchařské umění.
Ingredience
8
Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Kostku MAGGI Slepičího bujónu rozpusťte v 1 litru vroucí vody.
Krok číslo 2
15 min
Rýži a čočku omyjte a odděleně je uvařte.
Krok číslo 3
15 min
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a usmažte je na olivovém oleji s cibulí.
Krok číslo 4
10 min
Zelí nakrájejte najemno, mrkev na plátky, zalijte je vývarem a vařte 5 minut.
Krok číslo 5
1 min
Přidejte rýži a čočku, dochuťte pepřem a solí.
Krok číslo 6
30 min
Veškeré ingredience pak vložte do nádoby a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 ° C.
Krok číslo 1
z
6
Kostku MAGGI Slepičího bujónu rozpusťte v 1 litru vroucí vody.
Krok číslo 2
z
6
Rýži a čočku omyjte a odděleně je uvařte.
Krok číslo 3
z
6
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a usmažte je na olivovém oleji s cibulí.
Krok číslo 4
z
6
Zelí nakrájejte najemno, mrkev na plátky, zalijte je vývarem a vařte 5 minut.
Krok číslo 5
z
6
Přidejte rýži a čočku, dochuťte pepřem a solí.
Krok číslo 6
z
6
Veškeré ingredience pak vložte do nádoby a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 ° C.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0