Jediné, co tento jednoduchý recept na rizoto vyžaduje, je pozornost a míchání. Ve svém základu je to vlastně jen rýže a vývar, ale když se tyto dvě jednoduché ingredience spojí, vytvoří krémový pokrm, který stojí za uvaření. Rýže obsahuje hodně kalorií a sacharidů, ale téměř žádný cukr. Když se k ní přidá bílkovina v podobě kuřecího masa, získáte perfektně vyvážené jídlo, a to třeba i na několik dní. Pokud si ho ovšem uvaříte dostatek.
Ingredience
4
porcí
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Maggi Slepičí bujón rozpusťte v 500 ml vroucí vody.
Krok 2
7 min
Maso nakrájejte na nudličky, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
Krok 3
5 min
Zelí nakrájejte na jemné proužky.
Krok 4
6 min
V hluboké pánvi rozpusťte máslo. Přidejte suchou rýži, maso, zelí a cibuli. Restujte asi 5 minut.
Krok 5
15 min
Postupně za stálého míchání přilévejte připravený vývar. Rizoto duste asi 15-20 minut, dokud nebude rýže měkká.
Krok 6
2 min
Hotové rizoto servírujte posypané petrželkou.
Krok 1
z
6
Maggi Slepičí bujón rozpusťte v 500 ml vroucí vody.
Krok 2
z
6
Maso nakrájejte na nudličky, cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno.
Krok 3
z
6
Zelí nakrájejte na jemné proužky.
Krok 4
z
6
V hluboké pánvi rozpusťte máslo. Přidejte suchou rýži, maso, zelí a cibuli. Restujte asi 5 minut.
Krok 5
z
6
Postupně za stálého míchání přilévejte připravený vývar. Rizoto duste asi 15-20 minut, dokud nebude rýže měkká.
Krok 6
z
6
Hotové rizoto servírujte posypané petrželkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0