Krémová pórková polévka s křupavými bylinkovými krutony je skvělý tip na rychlou večeři, která zaručeně zasytí každého domácí strávníka. Vykouzlíte ji během několika minut, a navíc ušetříte svému rodinnému rozpočtu. Pusťte se do vaření lahodné polévky, jejíž základem je vydatný Maggi Slepičí vývar.
Ingredience
5
porcí
Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pórek oloupejte z vnějších listů, podélně ho rozkrojte a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, abyste se zbavili případných zbytků písku. Pórek nakrájejte na půlkolečka. Část si můžete nechat stranou na finální dozdobení polévky.
Oloupanou cibuli také nakrájejte na půlkolečka.
Krok 2
5 min
Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni dvě lžíce másla a přidejte nakrájenou zeleninu. Restujte za občasného míchání.
Krok 3
15 min
Podušený pórek zalijte vodou, přidejte Maggi Slepičí bujón a vše přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut.
Krok 4
4 min
Hrnec odstavte z ohně a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Poté vraťte hrnec na žár a za stálého míchání přilévejte smetanu. Nevařte, aby se smetana nesrazila. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 5
5 min
Rohlíky nakrájejte na kostičky. Lehce je osmahněte na dvou lžících másla a přidejte k nim trochu čerstvých bylinek (např. tymián nebo petržel).
Krok 6
1 min
Vydatnou krémovou polévku podávejte s krutony a ozdobte čerstvými bylinkami i nadrobno nakrájeným syrovým pórkem.
Krok 1
z
6
Pórek oloupejte z vnějších listů, podélně ho rozkrojte a důkladně propláchněte pod tekoucí vodou, abyste se zbavili případných zbytků písku. Pórek nakrájejte na půlkolečka. Část si můžete nechat stranou na finální dozdobení polévky.
Oloupanou cibuli také nakrájejte na půlkolečka.
Krok 2
z
6
Ve větším hrnci rozehřejte na středním plameni dvě lžíce másla a přidejte nakrájenou zeleninu. Restujte za občasného míchání.
Krok 3
z
6
Podušený pórek zalijte vodou, přidejte Maggi Slepičí bujón a vše přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut.
Krok 4
z
6
Hrnec odstavte z ohně a vše rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Poté vraťte hrnec na žár a za stálého míchání přilévejte smetanu. Nevařte, aby se smetana nesrazila. Dochuťte solí a pepřem.
Krok 5
z
6
Rohlíky nakrájejte na kostičky. Lehce je osmahněte na dvou lžících másla a přidejte k nim trochu čerstvých bylinek (např. tymián nebo petržel).
Krok 6
z
6
Vydatnou krémovou polévku podávejte s krutony a ozdobte čerstvými bylinkami i nadrobno nakrájeným syrovým pórkem.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0