Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Plněné sladké brambory se zeleninou

Plněné sladké brambory se zeleninou

(0)
90 min
středně pokročilí
Sladké brambory , známé také jako jámy, již několik let dobývají domácí supermarkety. Přestože je nepravděpodobné, že by vytlačily polské brambory z trhu, jsou skvělým doplňkem výživy a stojí za zvážení jejich zařazení do vašeho jídelníčku. Chutná také úplně jinak než brambory, které běžně naleznete v místním obchodě s zeleninou a zeleninou. Sladké brambory mají velké, dužnaté hlízy. Jejich charakteristickým znakem je intenzivně oranžová dužina, ačkoli existují i sladké brambory se žlutou, fialovou, červenou nebo krémovou dužninou. Stejně jako běžné brambory mají protizánětlivé vlastnosti – přinášejí úlevu i astmatikům, průduškovým a plicním onemocněním. Jsou bohatým zdrojem betakarotenu. Sladké brambory mají také následující nutriční vlastnosti: vápník, fosfor, draslík, sodík, hořčík, síru, chlór, železo, jód, vitamín A, vitamíny skupiny B a vlákninu. Sladké brambory obsahují také oxaláty, kterým by se měli vyhýbat lidé trpící onemocněním ledvin, jako jsou ledvinové kameny.

Stojí za to inspirovat se touto mimořádnou rostlinou a častěji ji zařadit do svého jídelníčku. Existuje mnoho způsobů, jak využít sladké brambory, jako svačinu i jako večeři. Pečené sladké brambory, plněné, vegetariánské is masem, jsou skvělé k večeři. Mohou být stejně chutným doplňkem k hlavnímu jídlu jako běžné brambory – ve formě bramborové kaše nebo hranolků.

Jak připravit plněné sladké brambory ? Níže nabízíme recept na sladké brambory plněné houbami ve vegetariánské (a veganské) verzi, ale ke sladkým bramborám se bude hodit i mleté maso.

Plněné sladké brambory nejsou příliš složité pro přípravu. Vyžadují málo ingrediencí, čtyři středně velké sladké brambory a přibližně 1,5 hodiny času. Sladké brambory omyjte, překrojte na polovinu a propíchejte vidličkou. Sladké brambory pečte v troubě při teplotě 180 stupňů přibližně 50 minut. Než se sladké brambory pečou v troubě, nakrájejte na kostičky houby a zeleninu: cuketu, papriku, mrkev a brokolici. Potom si připravte zeleninový vývar WINIARY ve sklenici - nakrájenou zeleninu zalijte polovinou hotového vývaru, přidejte olej a limetkovou šťávu. Ingredience dobře promíchejte a pečte v troubě 30 minut v zapékací míse. Můžete je občas promíchat, aby se rovnoměrně upekly. Po zmíněných 30 minutách sladké brambory vyjměte a vydlabejte je vnitřek (nechte dostatek dužiny, aby se nerozpadly). Vydlabanou dužinu smíchejte se zeleninou upečenou ve vývaru. Výslednou hmotou naplňte sladké brambory a pečte dalších 10 minut. Hotové!

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
batáty
1200  g
brokolice
250  g
mrkev
90  g
paprika
150  g
žampiony
150  g
cuketa
100  g
Olej, řepka
3  lžíce
Limetová šťáva
10  g
MAGGI Tekutý bujón Zeleninový
42  g
petržel
12  g
černý pepř
1  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
71.6 G
Energie
408.3 kcal
Tuky
11.3 G
Protein
8.7 G
Informace na porci

Postup

90 Minut
  • Krok 1

    1 min
    Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia, v režimu konvekce.
  • Krok 2

    50 min
    Sladké brambory omyjeme, překrojíme na polovinu a několikrát je propícháme vidličkou. Poklademe je na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na střední příčce přibližně 50 minut.
  • Krok 3

    9 min
    Mezitím si očistíme a omyjeme brokolici a nakrájíme ji na velmi malé růžičky. Mrkev očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Papriky omyjeme, odstraňte semínka a bílé vnitřní slupky a nakrájíme na jemné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Cuketu omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky.
  • Krok 4

    20 min
    V misce smíchejte olej, limetkovou šťávu, polovinu připraveného zeleninového bujonu Maggi a dobře promíchejte se zeleninou. Zeleninu přeložte do zapékací mísy a pečte v troubě na spodní mřížce pod sladkými bramborami přibližně 30 minut. Občas promíchejte.
  • Krok 5

    10 min
    Ze sladkých brambor zhruba seškrábejte dužinu a nechte 1 cm okraj. Smíchejte uvařenou zeleninu s dužinou sladkých brambor. Přidejte druhou polovinu zeleninového bujonu Maggi, nasekanou petrželku a dochuťte pepřem. Vydlabané sladké brambory naplňte směsí sladkých brambor a zeleniny a pečte v troubě 10 minut. Podávejte s avokádovým aioli. TIP: Nevegetariáni mohou sladké brambory posypat i kozím sýrem.
Plněné sladké brambory se zeleninou

Krok 1 z 5

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia, v režimu konvekce.

Plněné sladké brambory se zeleninou

Krok 2 z 5

Sladké brambory omyjeme, překrojíme na polovinu a několikrát je propícháme vidličkou. Poklademe je na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě na střední příčce přibližně 50 minut.

Plněné sladké brambory se zeleninou

Krok 3 z 5

Mezitím si očistíme a omyjeme brokolici a nakrájíme ji na velmi malé růžičky. Mrkev očistíme, omyjeme, oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Papriky omyjeme, odstraňte semínka a bílé vnitřní slupky a nakrájíme na jemné kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Cuketu omyjeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Plněné sladké brambory se zeleninou

Krok 4 z 5

V misce smíchejte olej, limetkovou šťávu, polovinu připraveného zeleninového bujonu Maggi a dobře promíchejte se zeleninou. Zeleninu přeložte do zapékací mísy a pečte v troubě na spodní mřížce pod sladkými bramborami přibližně 30 minut. Občas promíchejte.

Plněné sladké brambory se zeleninou

Krok 5 z 5

Ze sladkých brambor zhruba seškrábejte dužinu a nechte 1 cm okraj. Smíchejte uvařenou zeleninu s dužinou sladkých brambor. Přidejte druhou polovinu zeleninového bujonu Maggi, nasekanou petrželku a dochuťte pepřem. Vydlabané sladké brambory naplňte směsí sladkých brambor a zeleniny a pečte v troubě 10 minut. Podávejte s avokádovým aioli. TIP: Nevegetariáni mohou sladké brambory posypat i kozím sýrem.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
15 + 0 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Cenově dostupný
  • Fusion
  • Globální
  • Hlavní chod
  • jiný
  • Letní
  • Nízká sůl
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Pracovní dny
  • Předkrmy
  • Pro rodiny s dětmi
  • Sport
  • Středomoří
  • Vegetariánský
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Zdroj vlákniny

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Těstoviny plněné ricottou a mozzarellou

    Těstoviny plněné ricottou a mozzarellou

    55 min středně pokročilí
  • Papriky plněné kroupami a zeleninou

    Papriky plněné kroupami a zeleninou

    75 min Snadný
  • Lilky plněné jáhlami a mletým masem

    Lilky plněné jáhlami a mletým masem

    75 min Snadný
  • Cukety plněné masem, rajčaty a sýrem feta

    Cukety plněné masem, rajčaty a sýrem feta

    50 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies