Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Lilky plněné jáhlami a mletým masem

Lilky plněné jáhlami a mletým masem

(0)
75 min
Snadný

Objevte dokonalou kulinářskou kompozici s jáhlou: lilky plněné jáhlami a mletým masem jsou chutnou alternativou tradičních jídel z hrnce, které – ačkoli jsou chutné – už vás možná omrzely. Zapečené lilky s nádivkou jsou v troubě hotové za pouhých 20 minut!

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
MAGGI Slepičí bujón
10  g
lilek
3 
mleté hovězí maso
250  g
krájená rajčata
1  hrnek
cibule
70  g
česnek
2  stroužky
vejce
1  ks
sušený tymián
1  g
jáhly
60  g
olivový olej
4  g
sůl
2  g
černý pepř
1  g
Sýr
170  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
38.2 G
Energie
374.1 kcal
Tuky
18.8 G
Protein
18.7 G
Informace na porci

Postup

75 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Troubu předehřejte na 180°C.
  • Krok 2

    10 min
    Lilky podélně rozřízněte a dužinu jemně nařízněte do mřížkového vzoru, dávejte pozor, abyste nepoškodili slupku. Potřete olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem.
  • Krok 3

    20 min
    Vložte lilky do trouby a pečte 20 minut dokud nezměknou. Mezitím si dejte vařit jáhly ve vodě s kostkou bujónu. Až lilky změknou, tak lžící jemně vyjměte část dužiny, ale nevyhazujte ji – bude se vám hodit do náplně!
  • Krok 4

    5 min
    Cibuli a česnek nakrájejte a orestujte na pánvi s olejem. Přidejte maso a orestujte.
  • Krok 5

    10 min
    Uvařené jáhly v míse smíchejte s připraveným masem. Přidejte vejce a nadrobno nakrájená, oloupaná rajčata (vyplatí se z rajčat nejprve slít přebytečnou vodu) a odloženou dužinu z lilku.
  • Krok 6

    25 min
    Vydlabané lilky naplňte připravenou náplní, posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte asi 20-30 minut.
Lilky plněné jáhlami a mletým masem

Krok 1 z 6

Troubu předehřejte na 180°C.

Lilky plněné jáhlami a mletým masem

Krok 2 z 6

Lilky podélně rozřízněte a dužinu jemně nařízněte do mřížkového vzoru, dávejte pozor, abyste nepoškodili slupku. Potřete olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem.

Lilky plněné jáhlami a mletým masem

Krok 3 z 6

Vložte lilky do trouby a pečte 20 minut dokud nezměknou. Mezitím si dejte vařit jáhly ve vodě s kostkou bujónu. Až lilky změknou, tak lžící jemně vyjměte část dužiny, ale nevyhazujte ji – bude se vám hodit do náplně!

Lilky plněné jáhlami a mletým masem

Krok 4 z 6

Cibuli a česnek nakrájejte a orestujte na pánvi s olejem. Přidejte maso a orestujte.

Lilky plněné jáhlami a mletým masem

Krok 5 z 6

Uvařené jáhly v míse smíchejte s připraveným masem. Přidejte vejce a nadrobno nakrájená, oloupaná rajčata (vyplatí se z rajčat nejprve slít přebytečnou vodu) a odloženou dužinu z lilku.

Lilky plněné jáhlami a mletým masem

Krok 6 z 6

Vydlabané lilky naplňte připravenou náplní, posypte strouhaným sýrem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Pečte asi 20-30 minut.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
3 + 6 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Brunch
  • česká kuchyně
  • Evropská
  • Fusion
  • Globální
  • Hlavní chod
  • Jaro
  • Letní
  • Nízká sůl
  • Oběd
  • Pečení
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Předkrmy
  • S masem
  • S vejci
  • Úvodní chod
  • Vejce
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Zdroj bílkovin
  • Zdroj vlákniny
  • Zelenina
  • Z trouby
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies