Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Pikantní grilovaná žebra

Pikantní grilovaná žebra

(0)
541 min
Snadný

Mnoho lidí se s napětím těší na léto a jaro. To je doba, kdy můžeme uspořádat fenomenální párty na zahradě za účasti grilovače a našich přátel. Zároveň si mnoho lidí uvědomuje, že sezóna grilování vyžaduje překvapení shromážděných hostů jedinečnými recepty, na které se bude dlouho vzpomínat. Proto jsou ideálním řešením pikantní grilovaná žebírka. Pikantní chuť v kombinaci s dobře propečeným masem a chutnými přílohami se jistě stane hvězdou každé zahradní párty!


Grilovaná žebra - recept, který nám nezpůsobí žádné větší problémy!

Grilovaná žebra - recept je pár kroků, které nám umožní připravit jedinečný pokrm s nadprůměrně dobrou chutí a výjimečnou vůní. Nezapomeňte však, že recept na grilovaná žebra začíná přípravou pikantní marinády, ve které by měly být kousky masa alespoň několik hodin. Díky tomu maso nasákne chuť a hned po grilování se stane šťavnatějším a měkčím. Kromě přípravy a času potřebného k "odpočinku" žeber v marinádě nám jejich smažení na dobře rozpáleném grilu nezabere příliš mnoho času. Žebra stačí grilovat v alobalu asi 40 minut a poté je z každé strany zapékat dalších 10 minut. Hosté na jejich chuť jistě dlouho nezapomenou!


Žebra na grilu - recept nejen pro grilovací sezónu

Grilovaná žebra - tento recept je celkem univerzální. Nemusíme se pro něj rozhodovat přesně v okamžiku, kdy začíná grilovací sezóna. Pokud máme pouze troubu s funkcí grilování a konvekcí, můžeme tento fenomenální pokrm připravit doslova v kteroukoli roční dobu. Samozřejmě pamatujte, že bude nutné zvolit vhodné parametry a teplotu pečení, aby žebra příliš nevyschla.


S čím můžete podávat pikantní grilovaná žebírka?

Grilovaná pikantní žebírka se skvěle hodí k mnoha různým přílohám. Mnoho lidí si jistě vybere mladé brambory nebo klasické hranolky – tato kombinace vždycky funguje. Pokud ale máme chuť, můžeme taková žebírka podávat s rýží nebo grilovanou sezónní zeleninou.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
krátká vepřová žebra
1  kg
česnek
2  stroužky
Rajčatová omáčka
500  g
černý pepř
1  špetka
med
3  lžíce
Feferonky
5  g
MAGGI Tekuté koření
1  lžíce
Omáčka, worcestershire
2  lžíce
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
22 G
Energie
428.1 kcal
Tuky
12.4 G
Protein
56.3 G
Informace na porci
Disclaimer image
Tipy, které se mohou hodit
Pokud chcete mít marinádu výraznější, můžete přidat lžíci uzené papriky nebo trochu chilli prášku. Med můžete nahřát a smíchat s trochou sójové omáčky pro ještě lepší glazuru při grilování. Při marinování volte uzavíratelnou nádobu nebo sáček, aby bylo maso opravdu dobře obalené.

Postup

541 Minut
  • Krok 1

    480 min
    Ve větší míse smíchejte rajčatovou omáčku, česnek, med, worcesterskou omáčku, tekuté koření MAGGI, nasekanou feferonku a černý pepř. Vše dobře promíchejte, aby se chutě spojily. Žebírka očistěte a případně lehce nakrojte maso mezi žebry, aby se marináda lépe vsákla. Žebírka vložte do mísy s marinádou, dobře je potřete ze všech stran a nechte marinovat minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc v lednici.
  • Krok 2

    60 min
    Předehřejte gril na střední teplotu. Žebírka nejprve zabalte do alobalu a grilujte je cca 30-40 minut, aby maso změklo a maso se nevyčerpalo příliš rychle. Poté alobal odstraňte a grilujte ještě 10-15 minut přímo na roštu, často je obracejte a potřete zbytkem marinády, aby získala krásnou karamelizovanou kůrku.
  • Krok 3

    1 min
    Hotová žebírka nechte pár minut odpočinout, poté nakrájejte na porce a podávejte s čerstvým pečivem, grilovanou zeleninou nebo lehkým salátem, například coleslawem. Výborné jsou i s bramborovými hranolkami.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
11 + 0 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Americká
  • Barbecue
  • Evropská
  • Hlavní chod
  • Nízký cukr
  • Pozdní večeře
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Pikantní grilovaná žebírka

    Pikantní grilovaná žebírka

    545 min Snadný
  • Sladká a pikantní kuřecí křidélka

    Sladká a pikantní kuřecí křidélka

    172 min středně pokročilí
  • Pikantní kuřecí ramen

    Pikantní kuřecí ramen

    17 min Snadný
  • Pikantní rajčatová polévka s parmazánem

    Pikantní rajčatová polévka s parmazánem

    24 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies