Mnoho lidí se s napětím těší na léto a jaro. To je doba, kdy můžeme uspořádat fenomenální párty na zahradě za účasti grilovače a našich přátel. Zároveň si mnoho lidí uvědomuje, že sezóna grilování vyžaduje překvapení shromážděných hostů jedinečnými recepty, na které se bude dlouho vzpomínat. Proto jsou ideálním řešením pikantní grilovaná žebírka. Pikantní chuť v kombinaci s dobře propečeným masem a chutnými přílohami se jistě stane hvězdou každé zahradní párty!
Grilovaná žebra - recept, který nám nezpůsobí žádné větší problémy!
Grilovaná žebra - recept je pár kroků, které nám umožní připravit jedinečný pokrm s nadprůměrně dobrou chutí a výjimečnou vůní. Nezapomeňte však, že recept na grilovaná žebra začíná přípravou pikantní marinády, ve které by měly být kousky masa alespoň několik hodin. Díky tomu maso nasákne chuť a hned po grilování se stane šťavnatějším a měkčím. Kromě přípravy a času potřebného k "odpočinku" žeber v marinádě nám jejich smažení na dobře rozpáleném grilu nezabere příliš mnoho času. Žebra stačí grilovat v alobalu asi 40 minut a poté je z každé strany zapékat dalších 10 minut. Hosté na jejich chuť jistě dlouho nezapomenou!
Žebra na grilu - recept nejen pro grilovací sezónu
Grilovaná žebra - tento recept je celkem univerzální. Nemusíme se pro něj rozhodovat přesně v okamžiku, kdy začíná grilovací sezóna. Pokud máme pouze troubu s funkcí grilování a konvekcí, můžeme tento fenomenální pokrm připravit doslova v kteroukoli roční dobu. Samozřejmě pamatujte, že bude nutné zvolit vhodné parametry a teplotu pečení, aby žebra příliš nevyschla.
S čím můžete podávat pikantní grilovaná žebírka?
Grilovaná pikantní žebírka se skvěle hodí k mnoha různým přílohám. Mnoho lidí si jistě vybere mladé brambory nebo klasické hranolky – tato kombinace vždycky funguje. Pokud ale máme chuť, můžeme taková žebírka podávat s rýží nebo grilovanou sezónní zeleninou.