Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Sladká a pikantní kuřecí křidélka

(0)
172 min
středně pokročilí
Sladká a pikantní kuřecí křidélka jsou dobrým nápadem na lahodnou svačinu, kterou můžete naservírovat hostům během domácí párty. Kuřecí křidélka mají lahodnou vůni díky kombinaci dvou různých chutí: sladké a pikantní. Skvěle se hodí k lehkým, zeleninovým salátům a osvěžujícím nápojům. Křídla tak lahodná, že si budete olizovat prsty!

Ingredience

3

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Kuřecí křídla
1  kg
rajčatový protlak
40  g
Třtinový cukr
50  g
MAGGI SÓJOVÁ OMÁČKA 190 ML
2  lžíce
bílý vinný ocet
1  lžička
Koření, chili prášek
0.25  lžička
mletá paprika
1  lžička
česnek
1  stroužek
jarní cibulka
1  svazek
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
22.3 G
Energie
727.8 kcal
Tuky
43.1 G
Protein
59.2 G
Informace na porci

Postup

172 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Odstraňte špičky (letky) z kuřecích křídel, pokud je ještě mají, a každé křídlo rozřízněte na dvě části v kloubu.
  • Krok 2

    5 min
    Ve velké míse smíchejte rajčatový protlak, cukr, sójovou omáčku, ocet, mletou papriku, chilli a nasekaný česnek. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily do husté marinády.
  • Krok 3

    120 min
    Přidejte do marinády kuřecí křidélka, důkladně je v ní obalte. Přikryjte mísu potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny – ideálně však přes noc, aby maso dobře natáhlo chuť.
  • Krok 4

    1 min
    Před pečením předehřejte troubu na 200 °C (horní/dolní ohřev).
  • Krok 5

    40 min
    Připravte si plech vyložený pečicím papírem a rozložte na něj křidélka v jedné vrstvě. Pečte 20 minut, poté je obraťte, potřete zbylou marinádou a dopečte dalších 20 minut dozlatova a dokřupava.
  • Krok 6

    1 min
    Hotová křidélka podávejte posypaná nasekanou jarní cibulkou. Skvěle chutnají samotná nebo s čerstvým pečivem, dipem či zeleninovým salátem.
Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Krok 1 z 6

Odstraňte špičky (letky) z kuřecích křídel, pokud je ještě mají, a každé křídlo rozřízněte na dvě části v kloubu.

Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Krok 2 z 6

Ve velké míse smíchejte rajčatový protlak, cukr, sójovou omáčku, ocet, mletou papriku, chilli a nasekaný česnek. Vše dobře promíchejte, aby se ingredience spojily do husté marinády.

Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Krok 3 z 6

Přidejte do marinády kuřecí křidélka, důkladně je v ní obalte. Přikryjte mísu potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 2 hodiny – ideálně však přes noc, aby maso dobře natáhlo chuť.

Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Krok 4 z 6

Před pečením předehřejte troubu na 200 °C (horní/dolní ohřev).

Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Krok 5 z 6

Připravte si plech vyložený pečicím papírem a rozložte na něj křidélka v jedné vrstvě. Pečte 20 minut, poté je obraťte, potřete zbylou marinádou a dopečte dalších 20 minut dozlatova a dokřupava.

Sladká a pikantní kuřecí křidélka

Krok 6 z 6

Hotová křidélka podávejte posypaná nasekanou jarní cibulkou. Skvěle chutnají samotná nebo s čerstvým pečivem, dipem či zeleninovým salátem.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
10 + 10 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Americká
  • Den zápasu
  • Druhý chod
  • Evropská
  • Fotbalový zápas
  • Globální
  • Hlavní chod
  • Kuře
  • Místní
  • Nízký cukr
  • Pozdní večeře
  • Pracovní dny
  • S masem
  • Snadný
  • Víkendy
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin
  • Zelenina

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Sladká a kořeněná kuřecí křídla

    Sladká a kořeněná kuřecí křídla

    72 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies