Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pečené vepřové koleno

0
267 min
středně pokročilí
Jak si jako kuchař získáte věčný respekt? Odpověď zní pečené koleno na pivě! Tento recept má snad vše, co každý milovník masa potřebuje! Díky jeho přípravě ve vývaru, který navíc můžete použít jako skvělou polévku, získá maso potřebnou křehkost i výraznou chuť. Krásně propečenou kůži pak získáte díky jeho dopečení v troubě. Buďte si jisti, že poslední minuty pečení strávíte nervózním popocházením před troubou.

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

Vepřové koleno
2 ks
slunečnicový olej
2 lžíce
světlé pivo
1 sklenice
majoránka
1 lžička
česnek
3 stroužky
med
1 lžíce
cibule
1 ks
černý pepř
1 špetka
MAGGI Hovězí bujón
2 kostky
karotka
1 ks
petržel
1 ks
celer
0.25 ks
bobkový list
2 ks

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
924.6 kcal
Protein
45.94 G
Sacharidy
14.88 G
Tuky
73.07 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

267 Minut
Krok číslo 1
5 min
Oškrábejte karotku a petržel, oloupejte celer a vše nakrájejte na menší kousky.
Krok číslo 2
5 min
Zeleninu a bokový list vložte do vývaru připraveného z MAGGI Hovězího bujónu (2 kostky na 1,5 litru vody).
Krok číslo 3
90 min
Vepřové koleno vařte v tomto vývaru zhruba 1,5 hodiny.
Krok číslo 4
2 min
Pak je vyjměte a vývar použijte například na polévku.
Krok číslo 5
5 min
MAGGI Tekuté koření smíchejte s pivem a olejem, majoránkou, česnekem (nakrájeným nahrubo), medem a pepřem.
Krok číslo 6
5 min
Kůži na kolenech nařízněte ostrým nožem do mřížky.
Krok číslo 7
120 min
Kolena potřete připravenou marinádou a obložte je cibulí nakrájenou na kolečka. Odložte je na 2–3 hodiny do ledničky.
Krok číslo 8
20 min
Marinovaná kolena i s marinádou pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, dokud nezrůžoví, tedy asi 20 minut.
Krok číslo 9
10 min
Pak snižte teplotu trouby na 180–190 °C a kolena pečte, dokud nebudou měkká a kůže křupavá.
Krok číslo 10
5 min
Podávejte s oblíbenými přílohami, ovšem neobyčejně dobře chutnají s pečenými bramborami a kyselým zelím.
Pečené vepřové koleno

Krok číslo 1 z 10

Oškrábejte karotku a petržel, oloupejte celer a vše nakrájejte na menší kousky.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 2 z 10

Zeleninu a bokový list vložte do vývaru připraveného z MAGGI Hovězího bujónu (2 kostky na 1,5 litru vody).

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 3 z 10

Vepřové koleno vařte v tomto vývaru zhruba 1,5 hodiny.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 4 z 10

Pak je vyjměte a vývar použijte například na polévku.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 5 z 10

MAGGI Tekuté koření smíchejte s pivem a olejem, majoránkou, česnekem (nakrájeným nahrubo), medem a pepřem.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 6 z 10

Kůži na kolenech nařízněte ostrým nožem do mřížky.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 7 z 10

Kolena potřete připravenou marinádou a obložte je cibulí nakrájenou na kolečka. Odložte je na 2–3 hodiny do ledničky.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 8 z 10

Marinovaná kolena i s marinádou pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, dokud nezrůžoví, tedy asi 20 minut.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 9 z 10

Pak snižte teplotu trouby na 180–190 °C a kolena pečte, dokud nebudou měkká a kůže křupavá.

Pečené vepřové koleno

Krok číslo 10 z 10

Podávejte s oblíbenými přílohami, ovšem neobyčejně dobře chutnají s pečenými bramborami a kyselým zelím.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno