Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Pórek očistěte a nakrájejte na šikmé širší proužky (můžete nechat i část zelené). Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte pórek a špetku soli. Na mírném plameni ho pomalu duste cca 10–12 minut, dokud nezměkne. Podlijte trochou vody nebo vývaru, aby se lehce dusil, ne smažil. Pórek by měl zůstat vláčný, nasládlý a lehce máslový.
Panenku nakrájejte na medailonky (asi 3–4 cm silné). Jemně je osolte, opepřete a případně posypte trochou čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu.
Na pánvi rozehřejte olej nebo kousek másla a maso opečte zprudka z obou stran (1,5–2 minuty). Poté vložte do trouby předehřáté na 160 °C a dopékejte 5–7 minut, aby zůstalo uvnitř jemně růžové a šťavnaté.
Medailonky budou skvěle chutnat s houbovou omáčkou a brambory.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití