Masové kuličky mají kromě skvělé chuti jednu vyjímečnou vlastnost - hodí se prakticky ke všemu! Budou tak ideálním pomocníkem ve chvílích, kdy vám v kuchyni dojde inspirace. Díky pečení budou kuličky krásně křupavé na povrchu i šťavnaté uvnitř. Nebude jim tak nic chybět! Až pak kuličky přelijete rajčatovou omáčkou, nasají její specifickou chuť a vzájemně si dodají to nejlepší ze sebe.
Ingredience
3
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Nejprve nakrájejte bílé pečivo na kostičky a zalijte jej mlékem, aby se do něho vsáklo. Přidejte mleté maso.
Krok číslo 2
4 min
Do směsi dále rukou zamíchejte 1 vejce a asi 2 lžíce nakrájené čerstvé šalvěje (nebo jinou čerstvou bylinku, kterou máte rádi). Směs dosolte a opepřete a nechte ji odpočívat v pokojové teplotě během doby, kdy budete připravovat omáčku.
Krok číslo 3
10 min
Cibuli nakrájejte najemno a osmažte ji do sklovata na trošce oleje, pak přidejte na plátky nakrájený česnek. Společně restujte asi 1 minutu. Nyní k cibuli a česneku vyklopte celou konzervu sekaných rajčat. Omáčku okořeňte lžící sušeného oregana a římského kmínu, 2-3 kapkami MAGGI Tekutého koření, solí a pepřem. Nechte ji na mírném ohni pod pokličkou vařit asi 5 minut. Můžete ji naředit trochou vody.
Krok číslo 4
30 min
Mezitím nalijte do zapékací mísy nebo pánve vhodné na pečení trochu oleje. Mokrýma rukama tvořte z masové směsi kuličky a vyskládejte je vedle sebe. V troubě předehřáté na 180 stupňů předpečte masové kuličky, tak aby se na povrchu tzv. zatáhly, bude to trvat cca 15-20 minut.
Krok číslo 5
15 min
Nyní k masu přilijte omáčku a vše zakryjte alobalem nebo poklicí, dále pečte asi 10-15 minut.
Krok číslo 6
5 min
Nakonec povrch posypejte nastrouhaným tučným sýrem a dopékejte už odkryté, dokud se sýr neroztaví.
Krok číslo 7
1 min
Podávejte například s těstovinami nebo bílým pečivem.
Krok číslo 1
z
7
Nejprve nakrájejte bílé pečivo na kostičky a zalijte jej mlékem, aby se do něho vsáklo. Přidejte mleté maso.
Krok číslo 2
z
7
Do směsi dále rukou zamíchejte 1 vejce a asi 2 lžíce nakrájené čerstvé šalvěje (nebo jinou čerstvou bylinku, kterou máte rádi). Směs dosolte a opepřete a nechte ji odpočívat v pokojové teplotě během doby, kdy budete připravovat omáčku.
Krok číslo 3
z
7
Cibuli nakrájejte najemno a osmažte ji do sklovata na trošce oleje, pak přidejte na plátky nakrájený česnek. Společně restujte asi 1 minutu. Nyní k cibuli a česneku vyklopte celou konzervu sekaných rajčat. Omáčku okořeňte lžící sušeného oregana a římského kmínu, 2-3 kapkami MAGGI Tekutého koření, solí a pepřem. Nechte ji na mírném ohni pod pokličkou vařit asi 5 minut. Můžete ji naředit trochou vody.
Krok číslo 4
z
7
Mezitím nalijte do zapékací mísy nebo pánve vhodné na pečení trochu oleje. Mokrýma rukama tvořte z masové směsi kuličky a vyskládejte je vedle sebe. V troubě předehřáté na 180 stupňů předpečte masové kuličky, tak aby se na povrchu tzv. zatáhly, bude to trvat cca 15-20 minut.
Krok číslo 5
z
7
Nyní k masu přilijte omáčku a vše zakryjte alobalem nebo poklicí, dále pečte asi 10-15 minut.
Krok číslo 6
z
7
Nakonec povrch posypejte nastrouhaným tučným sýrem a dopékejte už odkryté, dokud se sýr neroztaví.
Krok číslo 7
z
7
Podávejte například s těstovinami nebo bílým pečivem.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0