Losos na grilu
25min
Snadný
Losos nepatří ke klasickým společníkům grilu. Když se ale k podobné akci přidá, vytvoří z vašeho hodování nezapomenutelný zážitek. Vychutnejte si sladce ostrou marinádu, která je k vláčnému lososu jako stvořená. A to nemluvíme o křupavé krustě, která se v alobalu během grilování vytvoří! Po ugrilování opatrně rozbalte alobal a vše dozdobte koriandrem, avokádem a pomerančem. K dokonalosti vám nebude už nic chybět.
filet lososa s kůží
600 g
šťáva z pomeranče
2 lžíce
med
0.5 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
olivový olej
2 lžíce
čerstvý koriandr
1 svazek
avokádo
0.5 ks
chilli paprička
1 ks
limetky
4 plátky
pomeranč
4 plátky
0.5 lžička
.
Výživové údaje
Energie
247.74 kcal
Sacharidy
2.19 G
Protein
28.16 G
Tuky
13.86 G
Informace na porci
Postup
25 Minut
Krok číslo 1
1 min
Alobal do kterého později zabalíte filet lososa potřete tenkou vrstvou olivového oleje.
Krok číslo 2
4 min
Do misky vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče a zamíchejte do ní libovolné koření na ryby, med a nasekanou chilli papričku. Vzhledem k tomu, že maso lososa je hodně tučné, není třeba přidávat do marinády olej.
Krok číslo 3
2 min
Filet lososa položte kůží dolů na omaštěný alobal, lehce posolte, opeřete čerstvě mletým pepřem a potřete ho připravenou marinádou.
Krok číslo 4
1 min
Maso zabalte do alobalu a položte na mřížku rozpáleného grilu.
Krok číslo 5
15 min
Lososa grilujte cca 10-15 minut.
Krok číslo 6
2 min
Hotové rybí maso můžete podávat s čerstvým koriandrem, nakrájenými plátky avokáda, limetek či pomernačů.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0