Losos nepatří ke klasickým společníkům grilu. Když se ale k podobné akci přidá, vytvoří z vašeho hodování nezapomenutelný zážitek. Vychutnejte si sladce ostrou marinádu, která je k vláčnému lososu jako stvořená. A to nemluvíme o křupavé krustě, která se v alobalu během grilování vytvoří! Po ugrilování opatrně rozbalte alobal a vše dozdobte koriandrem, avokádem a pomerančem. K dokonalosti vám nebude už nic chybět.
Ingredience
5
Tato mísa byla optimalizována na 5 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Alobal do kterého později zabalíte filet lososa potřete tenkou vrstvou olivového oleje.
Krok číslo 2
4 min
Do misky vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče a zamíchejte do ní libovolné koření na ryby, med a nasekanou chilli papričku. Vzhledem k tomu, že maso lososa je hodně tučné, není třeba přidávat do marinády olej.
Krok číslo 3
2 min
Filet lososa položte kůží dolů na omaštěný alobal, lehce posolte, opeřete čerstvě mletým pepřem a potřete ho připravenou marinádou.
Krok číslo 4
1 min
Maso zabalte do alobalu a položte na mřížku rozpáleného grilu.
Krok číslo 5
15 min
Lososa grilujte cca 10-15 minut.
Krok číslo 6
2 min
Hotové rybí maso můžete podávat s čerstvým koriandrem, nakrájenými plátky avokáda, limetek či pomernačů.
Krok číslo 1
z
6
Alobal do kterého později zabalíte filet lososa potřete tenkou vrstvou olivového oleje.
Krok číslo 2
z
6
Do misky vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče a zamíchejte do ní libovolné koření na ryby, med a nasekanou chilli papričku. Vzhledem k tomu, že maso lososa je hodně tučné, není třeba přidávat do marinády olej.
Krok číslo 3
z
6
Filet lososa položte kůží dolů na omaštěný alobal, lehce posolte, opeřete čerstvě mletým pepřem a potřete ho připravenou marinádou.
Krok číslo 4
z
6
Maso zabalte do alobalu a položte na mřížku rozpáleného grilu.
Krok číslo 5
z
6
Lososa grilujte cca 10-15 minut.
Krok číslo 6
z
6
Hotové rybí maso můžete podávat s čerstvým koriandrem, nakrájenými plátky avokáda, limetek či pomernačů.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0