Kuřecí vývar

(2)
80min
Snadný
Ať je neděle nebo ne, tahle klasika vám i všední den promění v malý svátek! Vařená zelenina a maso dodají polévce přesně tu klasickou známou chuť, kterou na vývaru tolik milujete. Potřebnou sílu pak polévce snadno dodáte naším MAGGI Tekutým Slepičím Bujónem, který vám vynahradí čas, jenž na dlouhé vyvařovaní zrovna nemáte. Až polévku ochutnáte, možná zapochybujete, zda vám celý hrnec bude stačit!

Ingredience

-
6
+

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

kuřecí stehno
250  g
mrkev
3  ks
petržel
1  menší kousek
řapíkatý celer
2  stonky
cibule
1  větší
petržel
1  snítka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
78.68 kcal
Protein
9.39 G
Sacharidy
7.45 G
Tuky
1.68 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

80 Minut
Krok číslo 1
40 min
Kuřecí stehno dáme do hrnce, zalijeme 1,5l studené vody a pozvolna vaříme 40 minut.
Krok číslo 2
10 min
Mrkev (2 ks) a cibuli očistíme a spolu s řapíkatým celerem (2 stonky) vložíme do hrnce k masu. Vaříme další hodinu.
Krok číslo 3
8 min
Kuřecí stehna i zeleninu vyndáme z hrnce. Maso necháme chvilku vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do polévky. Uvařenou zeleninu vyhodíme (svou skvělou chuť již přenesla do vývaru).
Krok číslo 4
15 min
Nyní přidáme 2 lžičky (záleží podle vaší chuti, zda máte raději silnější vývar) Maggi Tekutého slepičího bujónu a očištěnou a na malé kousky nakrájenou mrkev (1ks) a kořenovou petržel. Vaříme cca 15 minut, dokud není zelenina měkká.
Krok číslo 6
5 min
Vývar podáváme s nudličkami (které si uvaříme stranou v osolené vodě). Nakonec posypeme nakrájenou natí petrželky.
Kuřecí vývar

Krok číslo 1 z 5

Krok číslo 1

Kuřecí stehno dáme do hrnce, zalijeme 1,5l studené vody a pozvolna vaříme 40 minut.

Kuřecí vývar

Krok číslo 2 z 5

Krok číslo 2 Krok číslo 2 Krok číslo 2 Krok číslo 2

Mrkev (2 ks) a cibuli očistíme a spolu s řapíkatým celerem (2 stonky) vložíme do hrnce k masu. Vaříme další hodinu.

Kuřecí vývar

Krok číslo 3 z 5

Krok číslo 3

Kuřecí stehna i zeleninu vyndáme z hrnce. Maso necháme chvilku vychladnout, poté nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do polévky. Uvařenou zeleninu vyhodíme (svou skvělou chuť již přenesla do vývaru).

Kuřecí vývar

Krok číslo 4 z 5

Krok číslo 4

Nyní přidáme 2 lžičky (záleží podle vaší chuti, zda máte raději silnější vývar) Maggi Tekutého slepičího bujónu a očištěnou a na malé kousky nakrájenou mrkev (1ks) a kořenovou petržel. Vaříme cca 15 minut, dokud není zelenina měkká.

Kuřecí vývar

Krok číslo 6 z 5

Krok číslo 6

Vývar podáváme s nudličkami (které si uvaříme stranou v osolené vodě). Nakonec posypeme nakrájenou natí petrželky.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Submit

Komentář 2

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno
L Libor
Uhr

Děkuji za tento úžasný recept, vývar je vynikající.

D Denisa
Uhr

Dobrý

Načíst více komentářů