Kuřecí játra na toustu
30min
středně pokročilí
Kdyby jednohubky měly ruce, jednoznačně by hlasovaly pro tuto jednoduchou pochoutku! Spojuje totiž vše, co k lehkému pohoštění potřebujete. Římský kmín, zázvor a kardamon vytvoří exotickou a peprnou chuť, která je k jemným játrům jako stvořená. Naservírujte je s osmaženou cibulkou, zelenou petrželkou a jen sledujte, jak rychle budou mizet ze stolu!
kuřecí játra
300 g
hladká mouka
0.5 hrnek
římský kmín
2 lžičky
sušený zázvor
2 lžičky
mletý kardamon
1 lžička
sůl
0.5 lžička
černý pepř
0.5 lžička
0.5 kostka
cibule
1 ks
lístky plocholisté petržele
1 svazek
světlá bageta
1 ks
.
Výživové údaje
Energie
271.01 kcal
Sacharidy
30.33 G
Protein
23.85 G
Tuky
6.55 G
Informace na porci
Postup
30 Minut
Krok číslo 1
1 min
Polovinu kostky MAGGI Slepičího bujónu zalijte v misce s 200 ml vroucí vody a nechte ji rozpustit.
Krok číslo 2
1 min
Hladkou mouku smíchejte s kořením – římským kmínem, zázvorem, kardamonem a mletým pepřem. Přidejte sůl.
Krok číslo 3
15 min
Ve vzniklé směsi obalte očištěná kuřecí játra a ihned je dejte smažit do větší pánve na rozpálený olej.
Krok číslo 4
1 min
Ze všech stran opečená játra dejte stranou a do pánve vlijte připravený bujón.
Krok číslo 5
10 min
Tekutinu varem zredukujte na omáčku.
Krok číslo 6
1 min
Vzniklou omáčkou obalte orestovaná játra.
Krok číslo 7
1 min
Takto připravená je servírujte na opečeném kousku světlé bagety s osmaženou cibulkou a pár lístky zelené petrželky.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0