Kuře pečené na kořenové zelenině
90min
středně pokročilí
Připravte si kuře tak, jak jej neznáte! Překvapivě jednoduchá kombinace kořenové zeleniny a pečeného kuřete si získá uznání i u těch nejnáročnějších stravníků. Nechte, aby se při pečení propojila šťáva z masa, zeleniny a rozpuštěného másla. Šťavnatost i křupavost kuřete vám pak snadno zajistí náš Slepičí bujón, který připravíte během pár minut. Užívejte si sílící vůni, která vás ovane při každém podlití masa. Až ho ochutnáte, bude vám jasné, že jste právě objevili novou inspiraci nejen pro nedělní obědy.
kuře
1 balení
mrkev
1 ks
petržel, kořenová
1 ks
celer
0.25 ks
česnek
1 ks
1 kostka
majoránka
1 lžička
mletá, sladká paprika
1 lžička
rozmarýn
1 snítka
černý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka
máslo
1 lžíce
.
Výživové údaje
Energie
721.88 kcal
Protein
82.88 G
Sacharidy
10.23 G
Tuky
38.39 G
Informace na porci
Postup
90 Minut
Krok číslo 1
10 min
Omyté a osušené kuře důkladně ze všech stran osolte a opepřete. Pod kůži kuřete dejte trochu másla.
Krok číslo 2
15 min
Kořenovou zeleninu nakrájete na kostičky a dejte ji na dno pekáče, osolte ji a rozložte kousky másla. Paličku česneku rozkrojte na půl a přidejte k zelenině.
Krok číslo 3
1 min
Osolené a opepřené maso položte na zeleninu a posypte ho majoránkou a sladkou paprikou.
Krok číslo 5
45 min
Maso a zeleninu podlijte bujónem, pekáč přiklopte a kuře pečte asi 45 minut.
Krok číslo 6
15 min
Poté kuře dopečte už odkryté dozlatova, během pečení ho přelévejte výpekem.
Krok číslo 4
3 min
Troubu předehřejte na 200 °C. Mezitím 1/2 kostku MAGGI Slepičího bojónu rozpusťte asi v 250 ml vroucí vody.
Krok číslo 7
1 min
Hotové kuře servírujte se zeleninou a bramorami, či bramobrovou kaší.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0