Proč nemít Vánoce po celý rok? S těmito kapřími hranolkámi se budete cítit slavnostně, ať už je budete podávat ke svátečnímu či všednímu pohoštění. Vláčná konzistence masa je jako stvořená k usmažení na menší kousky, které se vám budou doslova rozpadávat pod rukama. Lehce peprný trojobal zase zajistí ideální dochucení těchto delikátních kousků. Podávejte je s křenovým dipem ke společnému posezení a sledujte, jak neuvěřitelně rychle budou mizet!
Ingredience
3
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2 cm proužky.
Krok číslo 2
5 min
Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.
Krok číslo 3
5 min
Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek, 4 kapky MAGGI Tekuté koření a štipku soli. Nechte je chvilku odpočívat.
Krok číslo 4
1 min
Mezi tím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a štipkou soli.
Krok číslo 5
10 min
Kapří proužky ve směsi obalte a smažte v oleji do zlatova.
Krok číslo 6
3 min
Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.
Krok číslo 1
z
6
Vykostěný kapří filet nakrájejte na asi 2 cm proužky.
Krok číslo 2
z
6
Pokud máte kapra šupináče, nemusíte ho stahovat z kůže, jen ho důkladně zbavte šupin. Kapra lysce, který má kůži houževnatější, raději stáhněte.
Krok číslo 3
z
6
Do proužků kapra vetřete nadrcený česnek, 4 kapky MAGGI Tekuté koření a štipku soli. Nechte je chvilku odpočívat.
Krok číslo 4
z
6
Mezi tím si promíchejte hladkou mouku se škrobovou moučkou, paprikou, mletým kmínem, zázvorem, sušeným tymiánem a štipkou soli.
Krok číslo 5
z
6
Kapří proužky ve směsi obalte a smažte v oleji do zlatova.
Krok číslo 6
z
6
Poté je nechte okapat na papírovém ubrousku a podávejte. Skvělé jsou například s křenovým dipem.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0