Hrachová polévka se slaninou
60min
Snadný
Dejte hrášku zelenou! Tato polévka bude takovou pastvou pro vaše oči i chuťové buňky, že váš možná zamrzí, jak rychle zmizí.Čerstvá chuť hrášku i směs vybraného koření dodají krému jeho specificky silnou chuť. Při mixování do hladka vás bude bavit její až neuvěřitelně zelená barva. Dodejte polévce korunku v podobě křupavé slaniny a užijte si skutečné hráčkové hody!
hrách
500 g
MAGGI Hovězí bujón
1 kostka
hladká mouka
1 lžíce
máslo
2 lžíce
uzená slanina
2 plátky
sladká paprika
1 lžička
majoránka
2 lžičky
česnek
2 stroužky
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
117.18 kcal
Protein
4.36 G
Sacharidy
8.94 G
Tuky
7.16 G
Informace na porci
Postup
60 Minut
Krok číslo 1
10 min
Odměřte 1,5 l vody a uvařte hrách podle návodu na obalu.
Krok číslo 2
5 min
Na nepřilnavé pánvi nasucho upražte uzenou slaninu.
Krok číslo 3
5 min
Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
Krok číslo 4
5 min
Přisypte mouku a míchejte,dokud jíška nezrůžoví.
Krok číslo 5
2 min
Stáhněte jíšku z ohně a přidejte sladkou papriku.
Krok číslo 6
3 min
Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.
Krok číslo 7
20 min
Přidejte kostku bujónu, sůl, pepř, majoránku, česnek a vařte dalších 20 minut.
Krok číslo 8
5 min
Polovinu polévky odlijte, rozmixujte dohladka a vraťte zpátky do hrnce.
Krok číslo 9
5 min
Nechte pár minut bublat a můžete podávat.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0