Dýňové risotto s modrým sýrem a ořechy
45min
středně pokročilí
Když nemůžete do podzimní Itálie, přiveďte si ji k sobě do kuchyně! Jen máloco se do klasického risotta hodí lépe než dozlatova propečená dýně. Až povaříte směs rýže a pyré s bílým vínem a z hrnce se začne linout skvělá vůně, dojde vám, že se právě připravuje něco neodolatelného. Vše doplňte výraznou chutí křupavých ořechů a modrého sýra. Toto bude skutečný gurmánský zážitek.
cibule
0.5 ks
rýže arborio
1 hrnek
bílé víno
100 ml
Maggi Zeleninový bujón
1 kostka
vlašské ořechy
20 g
modrý sýr
100 g
dýně hokaido
0.25 střední
olej
1 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
736.34 kcal
Sacharidy
88.83 G
Protein
19.88 G
Tuky
29.57 G
Informace na porci
Postup
45 Minut
Krok číslo 1
5 min
Čtvrt dýně hokaido nakrájejte na měsíčky, rozprostřete na plech nebo do zapékací mísy a pokapejte olejem.
Krok číslo 2
20 min
Takto připravenou dýni dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Během asi 20 minut změkne. Nechte ji zchladnout a pak tyčovým mixérem rozmixujte v hladké pyré.
Krok číslo 3
1 min
Kostku MAGGI Zeleninového bujonu zalijte 500ml vroucí vody a nechte ji rozpusit.
Krok číslo 4
5 min
Najemno nasekanou cibuli dejte na olej restovat do hlubší litinové pánve. Až začne lehce zlátnout, přisypte k ní nepropranou rýži a společně zarestujte, aby se rýže obalila olejem.
Krok číslo 5
10 min
Pak vše zalijte bílým vínem a nechte asi 2-3 minuty odpařit alkohol. Pak za stálého míchání přilévejte postupně bujon. Vždy, když se vstřebá do rýže, přilijte další část. Takto vařte dokud rýže zcela nezměkne.
Krok číslo 6
2 min
Nakonec vmíchejte připravené dýňové pyré, risotto dosolte a lehce opepřete čerstvě namletým pepřem.
Krok číslo 7
2 min
Dýňové risotto servírujte s nasekanými vlašskými ořechy a nakrájeným modrým sýrem.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0