Když nemůžete do podzimní Itálie, přiveďte si ji k sobě do kuchyně! Jen máloco se do klasického risotta hodí lépe než dozlatova propečená dýně. Až povaříte směs rýže a pyré s bílým vínem a z hrnce se začne linout skvělá vůně, dojde vám, že se právě připravuje něco neodolatelného. Vše doplňte výraznou chutí křupavých ořechů a modrého sýra. Toto bude skutečný gurmánský zážitek.
Ingredience
2
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Čtvrt dýně hokaido nakrájejte na měsíčky, rozprostřete na plech nebo do zapékací mísy a pokapejte olejem.
Krok číslo 2
20 min
Takto připravenou dýni dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Během asi 20 minut změkne. Nechte ji zchladnout a pak tyčovým mixérem rozmixujte v hladké pyré.
Krok číslo 3
1 min
Kostku MAGGI Zeleninového bujonu zalijte 500ml vroucí vody a nechte ji rozpusit.
Krok číslo 4
5 min
Najemno nasekanou cibuli dejte na olej restovat do hlubší litinové pánve. Až začne lehce zlátnout, přisypte k ní nepropranou rýži a společně zarestujte, aby se rýže obalila olejem.
Krok číslo 5
10 min
Pak vše zalijte bílým vínem a nechte asi 2-3 minuty odpařit alkohol. Pak za stálého míchání přilévejte postupně bujon. Vždy, když se vstřebá do rýže, přilijte další část. Takto vařte dokud rýže zcela nezměkne.
Krok číslo 6
2 min
Nakonec vmíchejte připravené dýňové pyré, risotto dosolte a lehce opepřete čerstvě namletým pepřem.
Krok číslo 7
2 min
Dýňové risotto servírujte s nasekanými vlašskými ořechy a nakrájeným modrým sýrem.
Krok číslo 1
z
7
Čtvrt dýně hokaido nakrájejte na měsíčky, rozprostřete na plech nebo do zapékací mísy a pokapejte olejem.
Krok číslo 2
z
7
Takto připravenou dýni dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Během asi 20 minut změkne. Nechte ji zchladnout a pak tyčovým mixérem rozmixujte v hladké pyré.
Krok číslo 3
z
7
Kostku MAGGI Zeleninového bujonu zalijte 500ml vroucí vody a nechte ji rozpusit.
Krok číslo 4
z
7
Najemno nasekanou cibuli dejte na olej restovat do hlubší litinové pánve. Až začne lehce zlátnout, přisypte k ní nepropranou rýži a společně zarestujte, aby se rýže obalila olejem.
Krok číslo 5
z
7
Pak vše zalijte bílým vínem a nechte asi 2-3 minuty odpařit alkohol. Pak za stálého míchání přilévejte postupně bujon. Vždy, když se vstřebá do rýže, přilijte další část. Takto vařte dokud rýže zcela nezměkne.
Krok číslo 6
z
7
Nakonec vmíchejte připravené dýňové pyré, risotto dosolte a lehce opepřete čerstvě namletým pepřem.
Krok číslo 7
z
7
Dýňové risotto servírujte s nasekanými vlašskými ořechy a nakrájeným modrým sýrem.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0