Pokud něco dokáže soupeřit s bramboráky, pak to jsou tyto dýňové placky! O něco vláčnější konzistence dýně vytvoří z placek zlatavý zázrak, který je křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř. Když navíc jejich jemnou chuť propojíte s výrazným česnekovým dipem, dojde vám, že jste právě objevili vašeho nového favorita z rodu dýňovitých.Navrhujeme posypat hotové placky několika lžícemi dýňových semínek – koupených zvlášť, protože semena dýně hokkaido nejsou jedlá. Dávejte na to pozor – a těšte se chutí svého jídla ;).
Ingredience
2
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Smíchejte nastrouhanou dýni, nasekanou směs bylin, nakrájenou cibuli, mouku, vejce, MAGGI Tekuté koření a rozdrobený sýr feta. Dochuťte pepřem a solí. Pokud bude směs příliš řídká, přisypejte trošku mouky a přidejte druhé vejce.
Krok číslo 2
5 min
Rozehřejte olej na pánvi, lžící do něj vkládejte vytvořenou směs a smažte po obou stranách na mírném ohni vždy asi 4 minuty – dokud placky nebudou dozlatova.
Krok číslo 3
5 min
Připravte česnekový dip: smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte kořením.
Krok číslo 4
5 min
Na pánvi opražte dýňová semínka a přidejte je do dipu. Můžete s nimi posypat i hotové placky.
Krok číslo 1
z
4
Smíchejte nastrouhanou dýni, nasekanou směs bylin, nakrájenou cibuli, mouku, vejce, MAGGI Tekuté koření a rozdrobený sýr feta. Dochuťte pepřem a solí. Pokud bude směs příliš řídká, přisypejte trošku mouky a přidejte druhé vejce.
Krok číslo 2
z
4
Rozehřejte olej na pánvi, lžící do něj vkládejte vytvořenou směs a smažte po obou stranách na mírném ohni vždy asi 4 minuty – dokud placky nebudou dozlatova.
Krok číslo 3
z
4
Připravte česnekový dip: smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte kořením.
Krok číslo 4
z
4
Na pánvi opražte dýňová semínka a přidejte je do dipu. Můžete s nimi posypat i hotové placky.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0