Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Chřestová polévka s koprem

Chřestová polévka s koprem

(0)
31 min
Snadný

Dolní Slezsko je proslulé svým chřestem. Cestou do města míjím pole přikrytá fólií, brzy pod ním vyroste krásný dolnoslezský chřest, chlouba regionu. Zatím ale sahám po tom holandském. Na ten náš domácí je ještě brzy a jaro ve mně probudilo chuť na chřestovou polévku.

Moje chřestová polévka byla ze zeleného chřestu, mám ho raději než bílý, podle mě má zajímavější chuť a nemusí se loupat, což je také cenná výhoda. Stačí otrhat dřevnaté konce (každý chřest lámejte zvlášť - odlomí se na správném místě), omyjte stonky, nakrájejte je a hodte do hrnce (kromě špiček, které se rychle vaří - v samostatném hrnci).

Tentokrát polévka s příjemnou koprovou vůní – díky velkému množství kopru, přidávaného během vaření a samozřejmě také používaného k ozdobení polévky na talířích.

Chřestovou polévku lze podávat i jako krém – po uvaření ji stačí rozmixovat na krém. Pak do polévky přidáme hlávky chřestu na talířích, i když je samozřejmě můžeme rozmixovat, pokud chceme mít polévku ve verzi „na cestách“.

Dobrou chuť!

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
Chřest
500  g
brambory
3  ks
pastiňák
100  g
celer
30  g
kopr
40  g
voda
700  g
česnek
2  stroužky
citronová šťáva
1  lžička
sůl
1  špetka
Cukry, granulované
0.67  lžička
smetana
60  g
olivový olej
1  lžíce
MAGGI Zeleninový bujón 3 l
1.5  kostky
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
17.2 G
Energie
134.1 kcal
Tuky
6.2 G
Protein
5 G
Informace na porci

Postup

31 Minut
  • Krok 1

    5 min
    Petržel a celer nastrouhejte na jemném struhadle. V hrnci rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, zeleninu na něm poduste dozlatova, aby změkla a rozvoněla se. Ke konci přidejte 2 prolisované stroužky česneku a polovinu nasekaného čerstvého kopru, krátce spolu orestujte, aby česnek nezhořkl.
  • Krok 2

    15 min
    Do podušené zeleniny přilijte 700 ml vody a přidejte 1,5 kostku zeleninového bujónu Maggi , dobře rozmíchejte a přiveďte k varu. Přidejte 3 větší oloupané brambory nakrájené na malé kostičky, lehce osolte a vařte přibližně 10 minut, dokud brambory nezměknou. Mezitím omyjte chřest, odlomte dřevnaté konce a oddělte špičky.
  • Krok 3

    10 min
    V menším hrnci přiveďte k varu 0,5 litru vody se špetkou cukru. Do vroucí vody vložte špičky chřestu a vařte je 1 minutu. Poté je sceďte a přidejte do hlavního hrnce s polévkou. Stonky chřestu nakrájejte na malé kostičky a přidejte také do polévky. Vařte dalších 8 minut, aby chřest změkl, ale zůstal stále svěží.
  • Krok 4

    1 min
    Polévku zjemněte 100 ml smetany ke šlehání nebo na vaření a dobře promíchejte. Pokud chcete, dochuťte solí, pepřem a zbytkem nasekaného kopru pro svěží aroma. Podávejte horké, ideálně s čerstvým pečivem.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
2 + 4 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Cenově dostupný
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Jaro
  • Nízká sůl
  • Oběd
  • Polévka
  • Polévka
  • Polévky
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pracovní dny
  • Předkrmy
  • Starter
  • Vařící
  • Vegetariánský
  • Vysoký obsah vlákniny
  • Zdroj bílkovin
  • Zdroj vlákniny
  • Zelenina

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Chřestová polévka – krémová polévka ze zeleného chřestu s pečeným lososem

    Chřestová polévka – krémová polévka ze zeleného chřestu s pečeným lososem

    58 min středně pokročilí

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies