Dolní Slezsko je proslulé svým chřestem. Cestou do města míjím pole přikrytá fólií, brzy pod ním vyroste krásný dolnoslezský chřest, chlouba regionu. Zatím ale sahám po tom holandském. Na ten náš domácí je ještě brzy a jaro ve mně probudilo chuť na chřestovou polévku.
Moje chřestová polévka byla ze zeleného chřestu, mám ho raději než bílý, podle mě má zajímavější chuť a nemusí se loupat, což je také cenná výhoda. Stačí otrhat dřevnaté konce (každý chřest lámejte zvlášť - odlomí se na správném místě), omyjte stonky, nakrájejte je a hodte do hrnce (kromě špiček, které se rychle vaří - v samostatném hrnci).
Tentokrát polévka s příjemnou koprovou vůní – díky velkému množství kopru, přidávaného během vaření a samozřejmě také používaného k ozdobení polévky na talířích.
Chřestovou polévku lze podávat i jako krém – po uvaření ji stačí rozmixovat na krém. Pak do polévky přidáme hlávky chřestu na talířích, i když je samozřejmě můžeme rozmixovat, pokud chceme mít polévku ve verzi „na cestách“.
Dobrou chuť!
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití