Nebaví vás obyčejný guláš? Vyzkoušejte jeho exotičtější variantu – chilli con carne! Pokud jste milovníci ostrých jídel, nešetřete s pálivou paprikou. Ale i jen lehce pikantní varianta vás spolehlivě rozehřeje a naladí na správnou mexickou vlnu. Vždyť kdo by odolal? Pořádná porce masa v hutné rajčatové omáčce, fazole i kukuřice, výrazné koření – zkrátka jídlo, na které ještě dlouho s láskou vzpomínáte. Nezapomeňte ho připravit pořádný kotel, protože zmizí dřív, než řeknete „chilli con carne“!
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm mleté maso.
Krok číslo 2
10 min
Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek posekejte nadrobno. Až maso zezlátne, přidejte cibuli a později i česnek a smažte, dokud cibule nezměkne.
Krok číslo 3
1 min
Papriky nakrájejte na kostičky a přidejte je do pokrmu. Přidejte všechno koření a vše restujte asi 1 minutu.
Krok číslo 4
30 min
Pak přilijte vývar a pasírovaná rajčata a vše důkladně promíchejte. Přidejte tekutý bujón a vše poduste asi 30 minut.
Krok číslo 5
10 min
Potom přidejte scezené fazole a kukuřici a pokrm ochuťte solí a pepřem. Poduste ještě 10 minut.
Krok číslo 6
4 min
Podávejte s troškou smetany, čerstvým koriandrem a limetkou.
Krok číslo 1
z
6
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm mleté maso.
Krok číslo 2
z
6
Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek posekejte nadrobno. Až maso zezlátne, přidejte cibuli a později i česnek a smažte, dokud cibule nezměkne.
Krok číslo 3
z
6
Papriky nakrájejte na kostičky a přidejte je do pokrmu. Přidejte všechno koření a vše restujte asi 1 minutu.
Krok číslo 4
z
6
Pak přilijte vývar a pasírovaná rajčata a vše důkladně promíchejte. Přidejte tekutý bujón a vše poduste asi 30 minut.
Krok číslo 5
z
6
Potom přidejte scezené fazole a kukuřici a pokrm ochuťte solí a pepřem. Poduste ještě 10 minut.
Krok číslo 6
z
6
Podávejte s troškou smetany, čerstvým koriandrem a limetkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0