Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Grilované kalamáry

Grilované kalamáry

(0)
55 min
Snadný

Chobotnice se na našich grilech objevují stále častěji. Je to zajímavá změna, zvláště pokud máte vy a vaši blízcí rádi mořské plody. Jejich příprava se zdá složitá, ale není. Pokud chcete překvapit své přátele a rodinu novým pokrmem – tento recept na grilované chobotnice je přesně pro vás.


Grilované chobotnice - nápad na zpestření vašeho grilovacího menu

Grilování chobotnic je způsob, jak zachytit podstatu chuti moře a nabídnout svým hostům něco jedinečného a překvapivého. Dobře připravená chobotnice má jemnou chuť a konzistenci, která se vám rozplývá na jazyku. Klíčovým krokem je pečlivé očištění a marinování nebo okořenění těchto mořských plodů. V našem receptu na grilované kalamáry si můžete marinádu připravit mimo jiné: s citronovou trávou, česnekem, ústřicovou omáčkou, cibulí, chilli, cukrem a MAGGI. Jakmile jsou olihně na grilu, potřete je zbývající marinádou, aby získaly ještě hlubší a intenzivnější chuť.

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
chobotničky
600  g
bílé víno
100  ml
sušený zázvor
5  g
citronová tráva
10  g
česnek
10  g
cibule
10  g
voda
30  g
ústřicová omáčka
2  lžíce
chilli
1 
cukr
2  lžíce
Hlávkový salát
1  hlavička
Basil, čerstvý
15  g
citronová kůra
15  g
MAGGI Tekuté koření
20  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
19.8 G
Energie
220.6 kcal
Tuky
2.3 G
Protein
25 G
Informace na porci

Postup

55 Minut
  • Krok 1

    15 min
    Čerstvé kalamáry očistěte – odstraňte vnitřnosti a hlavu, odstraňte vnější slupku a propláchněte studenou vodou. Pak kalamáry zevnitř i zvenku potřete směsí bílého vína a zázvoru.
  • Krok 2

    10 min
    Připravte si špízy. Namočte je alespoň na 30 minut do studené vody, aby se na grilu nepřipálily. Napíchněte kalamáry na špejle.
  • Krok 3

    15 min
    Dalším krokem bude smíchání marinády na kalamáry. Do velké mísy dejte: citronovou trávu, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, ústřicovou omáčku, chilli prášek, cukr, koření MAGGI, vodu. Dobře míchejte, dokud se marináda nerozpustí a nespojí. Pomalu nalijte marinádu na kalamáry a marinujte alespoň 15 minut v lednici. Grilované kalamáry
  • Krok 4

    10 min
    Po vyjmutí chobotnic z lednice položte špízy z chobotnic na gril a grilujte z každé strany asi 5 minut. Během grilování pravidelně potírejte marinádou z obou stran, abyste dosáhli krásné zlatavé barvy a bohaté chuti. Grilované kalamáry
  • Krok 5

    5 min
    Připravené špízy z kalamárů dejte na talíř s hlávkovým salátem, bylinkami, citronem a chilli. Během jídla pokapejte chobotnici citronovou šťávou, aby byla ještě chutnější. Grilované kalamáry
Grilované kalamáry

Krok 1 z 5

Čerstvé kalamáry očistěte – odstraňte vnitřnosti a hlavu, odstraňte vnější slupku a propláchněte studenou vodou. Pak kalamáry zevnitř i zvenku potřete směsí bílého vína a zázvoru.

Grilované kalamáry

Krok 2 z 5

Připravte si špízy. Namočte je alespoň na 30 minut do studené vody, aby se na grilu nepřipálily. Napíchněte kalamáry na špejle.

Grilované kalamáry

Krok 3 z 5

Dalším krokem bude smíchání marinády na kalamáry. Do velké mísy dejte: citronovou trávu, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, ústřicovou omáčku, chilli prášek, cukr, koření MAGGI, vodu. Dobře míchejte, dokud se marináda nerozpustí a nespojí. Pomalu nalijte marinádu na kalamáry a marinujte alespoň 15 minut v lednici.

Grilované kalamáry

Krok 4 z 5

Po vyjmutí chobotnic z lednice položte špízy z chobotnic na gril a grilujte z každé strany asi 5 minut. Během grilování pravidelně potírejte marinádou z obou stran, abyste dosáhli krásné zlatavé barvy a bohaté chuti.

Grilované kalamáry

Krok 5 z 5

Připravené špízy z kalamárů dejte na talíř s hlávkovým salátem, bylinkami, citronem a chilli. Během jídla pokapejte chobotnici citronovou šťávou, aby byla ještě chutnější.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
12 + 2 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Barbecue
  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Hlavní chod
  • jiný
  • Mořské plody
  • Nízký cukr
  • Oběd
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Rodinné jídlo
  • Středomoří
  • Svačina
  • Úvodní chod
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Grilované zeleninové špízy

    Grilované zeleninové špízy

    35 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies