Steak s pepřovou omáčkou

Doba přípravy

15 minut

Doba čekání

30 minut

Množství

4 porce

Existuje pro milovníky masa něco lepšího, než kus kvalitního steaku? Nemyslíme si! Právě pro tuto delikatesu jsme připravili recept na pepřovou omáčku, která maso skvěle doplní, ale nepřebije jeho přirozenou chuť. Kombinace propečené cibule, zeleného pepře a hořčice si skvěle sedne k jemné smetaně. V omáčce tak vykouzlí delikátní peprnou chuť. Užijte si hustou konzistenci, která bude pro váš steak jako stvořená!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Svíčkovou nakrájejte na 4 stejné steaky, posypte z obou stran pepřem a osmažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte trochou soli.
  2. Zrna zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách je sceďte.
  3. Na výpeku z masa nechte zesklovatět najemno nakrájené šalotky, přidejte lžíci másla.
  4. Přilijte víno, bujón, hořčici a zelené koření. Duste, dokud se polovina tekutin nevypaří.
  5. Následně přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Steaky servírujte polité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.