Špízy z vepřové panenky

Doba přípravy

30 minut

Doba čekání

6 hodin

Množství

Špízy jsou neodmyslitelnou klasikou všech letních grilovaček. Vyzkoušejte náš tip, který vám na špízy pomůže připravit šťavnaté a chuťově perfektní maso! Základem všeho je marinovat maso alespoň šest hodin v naší speciální marinádě ze zakysané smetany. Díky enzymům ve smetaně totiž maso neuvěřitelně zkřehne a pro špízy tak bude jako stvořené. Pak už jen připravte zeleninu se slaninou, které celému mixu dodají šťavnatou a jediněčnou chuť. Nechte na grilu propojit všechny chutě i vůni dřevěného uhlí. Tato kombinace bude skutečným zázrakem na špejli!

Postup přípravy

Kroky přípravy

  1. Nejprve si připravte marinádu na maso ze 2 lžíc dijonské hořčice, 1/2 sáčku MAGGI Gril mix na krkovičku - 3 druhy pepře, zakysané smetany a soli.
  2. Vše důkladně promíchejte a do marinády vložte nakrájenou vepřovou panenku spolu s jednou střední cibulí nakrájenou na větší kousky (aby se pak dala napíchat na špízky). Marinujte minimálně 6 hodin.
  3. Poté si připravte zeleninu - jednu cuketu a jednu papriku, ty nakrájejte a v míse zamíchejte s olivovým olejem.
  4. Maso si minimálně 30 minut před pečením vyndejte z lednice a před napichováním na špejli z něho stáhněte prsty marinádu. Panenku, cibuli, zeleninu a nakrájenou anglickou slaninu pak střídavě napichujte na špejle a takto připravené špízy pečte na grilu. Pokud máte gril na dřevěné uhlí, místo špejlí použijte kovové jehly.