Rýžový kastrol s kuřecím masem

Doba přípravy

50 minut

Doba čekání

20 minut

Množství

8 porcí

Kdo by řekl, že zapečená rýže může tak skvěle konkurovat těstovinové klasice? Tento jednoduchý recept si bere mnoho inspirace z tradiční slezské kuchyně, směle ale dokáže konkurovat i výtvorům moderní kuchyně. Spojuje totiž zdánlivě nespojitelné ingredience, jakými jsou čočka, zelí a kuřecí maso. Ty se při pečení krásně propojí a zaručí vám nejednu lichotku na vaše kuchařské umění.

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Kostku MAGGI Slepičího bujónu rozpusťte v 1 litru vroucí vody.
    2. Rýži a čočku omyjte a odděleně je uvařte.
    3. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a usmažte je na olivovém oleji s cibulí.
    4. Zelí nakrájejte najemno, mrkev na plátky, zalijte je vývarem a vařte 5 minut.
    5. Přidejte rýži a čočku, dochuťte pepřem a solí.
    6. Veškeré ingredience pak vložte do nádoby a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 ° C.