

Doba přípravy
10 minut

Doba čekání
55 minut

Množství
4 porce
Dodělaná žebírka voní už od grilu, kousky masa se snadno odlamují od kosti a výpek z nich je jako stvořený k čerstvému chlebu. Už se vám sbíhají sliny? Ani se nedivíme! Recept na naše pikantní žebírka totiž hraničí s dokonalostí.Ať už se na vaší grilovačce sejdou sebevybíravější hosté, jisté je, že této pochoutce neodolá nikdo z nich. Snadná příprava představuje malý rituál, jehož výsledek vám vyslouží pověst grilovacího šampiona.
Jak na to?
Ingredience
- krátká vepřová žebra1 kg
- rajčatové pyré500 g
- česnek2 stroužky
- nakrájená chilli paprička1 ks
- worcesterová omáčka2 lžíce
- med3 lžíce
- MAGGI Tekuté koření2 lžíce
- sůl a pepř dle chuti
Postup přípravy
- Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady ve velké míse. Žebra vložte do marinády a nechte uležet přes noc.
- Žebra zabalte do alobalu a grilujte na přímém ohni 40 minut. Až budou žebírka lepkavá a omáčka téměř vypečená, vyndejte žebra z alobalu a grilujte dalších 15 minut.
- K podávání doporučujeme rozpečený chleba s bylinkovým máslem a salát coleslaw.