Kuře pečené na kořenové zelenině

Doba přípravy

90 minut

Doba čekání

60 minut

Množství

4 porce

Připravte si kuře tak, jak jej neznáte! Překvapivě jednoduchá kombinace kořenové zeleniny a pečeného kuřete si získá uznání i u těch nenáročnějších stravníků. Nechte, aby se při pečení propojila šťáva z masa, zeleniny a rozpuštěného másla. Šťavnatost i křupavost kuřete vám pak snadno zajistí náš Slepičí bujón, který připravíte během pár minut. Užívejte si sílící vůni, která vás ovane při každém podlití masa. Až ho ochutnáte, bude vám jasné, že jste právě objevili novou inspiraci nejen pro nedělní obědy.

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Omyté a osušené kuře důkladně ze všech stran osolte a opepřete. Pod kůži kuřete dejte trochu másla.
  2. Kořenovou zeleninu nakrájete na kostičky a dejte je na dno pekáče, osolte ji a poklaďte kousky másla. Paličku česneku rozkrojte na půl a přidejte k zelenině.
  3. Osolené a opepřené maso položte na zeleninu a posypte ho majoránkou a sladkou paprikou.
  4. Troubu pedehřejte na 200 stupňů. Mezitím 1/2 kostku MAGGI Slepičího bojonu rozpusťte asi v 250ml vroucí vody.
  5. Maso a zeleninu podlijte bujonem, pekáč přiklopte a kuře pečte asi 45 minut.
  6. Poté kuře dopečte už odkryté dozlatova, během pečení ho přelévejte výpekem.
  7. Hotové kuře servírujte se zeleninou a bramorami, či bramobrovou kaší.