Krémové tagliatelle s houbami

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

20 minut

Množství

4 porce

Smetana a hříbky, tato nerozlučitelná dvojka vám připraví gurmánský zážitek, ať už je uvaříte v jakékoliv podobě. A co teprve, když se spojí s těstovinami! V tomto receptu najdete skutečně vše! Voňavým hříbkům dodá plnou chuť vývar z našeho bujónu i jemná smetana a rozpuštěným máslem. Připravte na stůl, namotejte první sousto a nechte se unášet na krémové vlně.

    Jak na to?

    Postup přípravy

    1. Očistěte a rozkrájejte houby, česnek nasekejte na plátky.
    2. Na pánvi prohřejte olivový olej a česnek v něm zlehka orestujte.
    3. Přidejte houby a směs ochuťte solí a pepřem. Zalijte bujónem.
    4. Houbovou směs vařte tak dlouho, dokud houby nezměknou. Nakonec přidejte máslo.
    5. Uvařte těstoviny podle návodu.
    6. Sceďte tagliatelle a smíchejte je s houbovou směsí.
    7. Podle chuti dochuťte nasekanou petrželkou nebo čerstvým tymiánem a ozdobte hoblinkami parmezánu.