Hrachová polévka se slaninou

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

60 minut

Množství

6 porcí

Dejte hrášku zelenou! Tato polévka bude takovou pastvou pro vaše oči i chuťové buňky, že váš možná zamrzí, jak rychle zmizí. Čerstvá chuť hrášku i směs vybraného koření dodají krému jeho specificky silnou chuť. Při mixování do hladka vás bude bavit její až neuvěřitelně zelená barva. Dodejte polévce korunku v podobě křupavé slaniny a užijte si skutečné hráčkové hody!

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Odměřte 1,5 l vody a uvařte hrách podle návodu na obalu.
  2. Na nepřilnavé pánvi nasucho upražte uzenou slaninu.
  3. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
  4. Přisypte mouku a míchejte,dokud jíška nezrůžoví.
  5. Stáhněte jíšku z ohně a přidejte sladkou papriku.
  6. Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.
  7. Přidejte kostku bujónu, sůl, pepř, majoránku, česnek a vařte dalších 20 minut.
  8. Polovinu polévky odlijte, rozmixujte dohladka a vraťte zpátky do hrnce.
  9. Nechte pár minut bublat a můžete podávat.