Hrachová polévka se slaninou

Doba přípravy

20 minut

Doba čekání

60 minut

Množství

6 porcí

Dejte hrášku zelenou! Tato polévka bude takovou pastvou pro vaše oči i chuťové buňky, že váš možná zamrzí, jak rychle zmizí.Čerstvá chuť hrášku i směs vybraného koření dodají krému jeho specificky silnou chuť. Při mixování do hladka vás bude bavit její až neuvěřitelně zelená barva. Dodejte polévce korunku v podobě křupavé slaniny a užijte si skutečné hráčkové hody!

    Jak na to?

    Ingredience

    Postup přípravy

    1. Odměřte 1,5 l vody a uvařte hrách podle návodu na obalu.
    2. Na nepřilnavé pánvi nasucho upražte uzenou slaninu.
    3. Přidejte máslo a nechte ho rozpustit.
    4. Přisypte mouku a míchejte,dokud jíška nezrůžoví.
    5. Stáhněte jíšku z ohně a přidejte sladkou papriku.
    6. Řídkou a ještě horkou jíšku nalijte do uvařeného hrachu.
    7. Přidejte kostku bujónu, sůl, pepř, majoránku, česnek a vařte dalších 20 minut.
    8. Polovinu polévky odlijte, rozmixujte dohladka a vraťte zpátky do hrnce.
    9. Nechte pár minut bublat a můžete podávat.