Dýňové placky

Doba přípravy

15 minut

Doba čekání

5 minut

Množství

2 porce

Pokud něco dokáže soupeřit s bramboráky, pak to jsou tyto dýňové placky! O něco vláčnější konzistence dýně vytvoří z placek zlatavý zázrak, který je křupavý na povrchu a šťavnatý uvnitř. Když navíc jejich jemnou chuť propojíte s výrazným česnekovým dipem, dojde vám, že jste právě objevili vašeho nového favorita z rodu dýňovitých. Navrhujeme posypat hotové placky několika lžícemi dýňových semínek – koupených zvlášť, protože semena dýně hokkaido nejsou jedlá. Dávejte na to pozor – a těšte se chutí svého jídla ;).

Postup přípravy

Ingredience

Kroky přípravy

  1. Smíchejte nastrouhanou dýni, nasekanou směs bylin, nakrájenou cibuli, mouku, vejce, MAGGI Tekuté koření a rozdrobený sýr feta. Dochuťte pepřem a solí. Pokud bude směs příliš řídká, přisypejte trošku mouky a přidejte druhé vejce.
  2. Rozehřejte olej na pánvi, lžící do něj vkládejte vytvořenou směs a smažte po obou stranách na mírném ohni vždy asi 4 minuty – dokud placky nebudou dozlatova.
  3. Připravte česnekový dip: smíchejte majonézu s jogurtem, přidejte prolisovaný česnek a dochuťte kořením.
  4. Na pánvi opražte dýňová semínka a přidejte je do dipu. Můžete s nimi posypat i hotové placky.