Steak s omáčkou zo zeleného korenia

Doba prípravy

15 minút

Doba čakania

30 minút

Množstvo

4 porcie

Existuje pre milovníkov mäsa niečo lepšie, než kus kvalitného steaku? Nemyslíme si! Práve pre túto delikatesu sme pripravili recept na omáčku z korenia, ktorá mäso skvele doplní, ale neprebije jeho prirodzenú chuť. Kombinácia prepečenej cibule, zeleného korenia a horčice si skvele sadne k jemnej smotane. V omáčke tak vykúzli delikátnu korenistú chuť. Užite si hustú konzistenciu, ktorá bude pre váš steak ako stvorená!

    Ako na to?

    Postup prípravy

    1. Svíčkovou nakrájejte na 4 stejné steaky, posypte z obou stran pepřem a osmažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte trochou soli.
    2. Zrna zeleného pepře zalijte vroucí vodou a po několika minutách je sceďte.
    3. Na výpeku z masa nechte zesklovatět najemno nakrájené šalotky, přidejte lžíci másla.
    4. Přilijte víno, bujón, hořčici a zelené koření. Duste, dokud se polovina tekutin nevypaří.
    5. Následně přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
    6. Steaky servírujte polité omáčkou. Jako přílohu doporučujeme pečené brambory nebo zeleninu.