Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Žebra s BBQ marinádou

0
60 min
středně pokročilí
Rozpalte to s žebírky! Pokud chcete, aby byla extra křehká a lahodná, naložte je ještě před grilováním na chvíli do připravené marinády. Pak už jen odhánějte nedočkavce a dopřejte žebírkům dost času, aby maso šlo krásně od kosti. BBQ marináda udělá svoje a každé sousto bude neodolatelně lepkavé a šťavnaté. Na nic nečekejte a užijte si tuto osudovou grilovací lovestory!

Ingredience

-
3
+

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

masitá vepřová žebírka
1 kg
cibule
1 menší
česnek
2 stroužky
čerstvý zázvor
1 lžíce
rajčatový protlak
1 lžíce
uzená paprika
1 lžička
římský kmín
1 lžička
třtinový cukr
1.5 lžíce
voda
200 ml
olej
2 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
769.87 kcal
Protein
65.44 G
Sacharidy
13.34 G
Tuky
49.02 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

60 Minut
Krok číslo 1
10 min
Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Pak do hrnce přidejte sladkou uzenou papriku, římský kmín, rajský protlak, MAGGI Tekuté koření a krátce vše společně orestujte. Poté zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 2
45 min
Vepřová žebra polijte 2/3 omáčky. Žebra dejte grilovat na rozpálenou mřížku grilu a nechte je přiklopené zhruba 30 minut. Poté odkryjte a dopékejte ještě asi 15 minut, aby chytla barvu.
Krok číslo 3
1 min
Během grilování maso průběžně potírejte omáčkou.
Krok číslo 4
4 min
Hotová žebra podávejte s chlebem, zbylou BBQ omáčkou a například coleslawem.
Žebra s BBQ marinádou

Krok číslo 1 z 4

Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Pak do hrnce přidejte sladkou uzenou papriku, římský kmín, rajský protlak, MAGGI Tekuté koření a krátce vše společně orestujte. Poté zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.

Žebra s BBQ marinádou

Krok číslo 2 z 4

Vepřová žebra polijte 2/3 omáčky. Žebra dejte grilovat na rozpálenou mřížku grilu a nechte je přiklopené zhruba 30 minut. Poté odkryjte a dopékejte ještě asi 15 minut, aby chytla barvu.

Žebra s BBQ marinádou

Krok číslo 3 z 4

Během grilování maso průběžně potírejte omáčkou.

Žebra s BBQ marinádou

Krok číslo 4 z 4

Hotová žebra podávejte s chlebem, zbylou BBQ omáčkou a například coleslawem.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno