Žebra s BBQ marinádou
60min
středně pokročilí
Rozpalte to s žebírky! Pokud chcete, aby byla extra křehká a lahodná, naložte je ještě před grilováním na chvíli do připravené marinády. Pak už jen odhánějte nedočkavce a dopřejte žebírkům dost času, aby maso šlo krásně od kosti. BBQ marináda udělá svoje a každé sousto bude neodolatelně lepkavé a šťavnaté. Na nic nečekejte a užijte si tuto osudovou grilovací lovestory!
masitá vepřová žebírka
1 kg
1 lžíce
cibule
1 menší
česnek
2 stroužky
čerstvý zázvor
1 lžíce
rajčatový protlak
1 lžíce
uzená paprika
1 lžička
římský kmín
1 lžička
třtinový cukr
1.5 lžíce
voda
200 ml
olej
2 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
769.87 kcal
Protein
65.44 G
Sacharidy
13.34 G
Tuky
49.02 G
Informace na porci
Postup
60 Minut
Krok číslo 1
10 min
Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Pak do hrnce přidejte sladkou uzenou papriku, římský kmín, rajský protlak, MAGGI Tekuté koření a krátce vše společně orestujte. Poté zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 2
45 min
Vepřová žebra polijte 2/3 omáčky. Žebra dejte grilovat na rozpálenou mřížku grilu a nechte je přiklopené zhruba 30 minut. Poté odkryjte a dopékejte ještě asi 15 minut, aby chytla barvu.
Krok číslo 3
1 min
Během grilování maso průběžně potírejte omáčkou.
Krok číslo 4
4 min
Hotová žebra podávejte s chlebem, zbylou BBQ omáčkou a například coleslawem.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0