Rozpalte to s žebírky! Pokud chcete, aby byla extra křehká a lahodná, naložte je ještě před grilováním na chvíli do připravené marinády. Pak už jen odhánějte nedočkavce a dopřejte žebírkům dost času, aby maso šlo krásně od kosti. BBQ marináda udělá svoje a každé sousto bude neodolatelně lepkavé a šťavnaté. Na nic nečekejte a užijte si tuto osudovou grilovací lovestory!
Ingredience
3
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Pak do hrnce přidejte sladkou uzenou papriku, římský kmín, rajský protlak, MAGGI Tekuté koření a krátce vše společně orestujte. Poté zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 2
45 min
Vepřová žebra polijte 2/3 omáčky. Žebra dejte grilovat na rozpálenou mřížku grilu a nechte je přiklopené zhruba 30 minut. Poté odkryjte a dopékejte ještě asi 15 minut, aby chytla barvu.
Krok číslo 3
1 min
Během grilování maso průběžně potírejte omáčkou.
Krok číslo 4
4 min
Hotová žebra podávejte s chlebem, zbylou BBQ omáčkou a například coleslawem.
Krok číslo 1
z
4
Nejprve si připravte BBQ omáčku. V hrnci na trošce oleje krátce orestujte najemno nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a zázvor a společně restujte asi minutu. Pak do hrnce přidejte sladkou uzenou papriku, římský kmín, rajský protlak, MAGGI Tekuté koření a krátce vše společně orestujte. Poté zalijte vodou a přidejte hnědý cukr. Vše vařte do zhoustnutí. Dochuťte solí a pepřem.
Krok číslo 2
z
4
Vepřová žebra polijte 2/3 omáčky. Žebra dejte grilovat na rozpálenou mřížku grilu a nechte je přiklopené zhruba 30 minut. Poté odkryjte a dopékejte ještě asi 15 minut, aby chytla barvu.
Krok číslo 3
z
4
Během grilování maso průběžně potírejte omáčkou.
Krok číslo 4
z
4
Hotová žebra podávejte s chlebem, zbylou BBQ omáčkou a například coleslawem.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0