Skvěle zvolené ingredience i jednoduchá příprava. To jsou hlavní důvody, kvůli kterým si zapečené batáty jednoduše zamilujete. Užijte si sladkou chuť vláčných batátů, která se v troubě skvěle propojí s křupavým sýrem a orestovanou slaninou. Dolaďte pokrm výrazným koriandrem, peprným chilli, jemnou smetanou a vychutnejte si skvělé propojení chutí. Prázdný talíř bude zaručen!
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech s pečícím papírem položte podélně rozkrojené neoloupané batáty (řezem nahoru) a pokapejte je olivovým olejem. Batáty dejte péct asi na 30 minut.
Krok číslo 3
5 min
Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Slaninu nakrájete na kostičky a orestujte na pánvi.
Krok číslo 5
15 min
Směsí naplňte vydlabené batáty, posypte zbylým sýrem a dejte zapéct asi na 15 minut.
Krok číslo 4
1 min
Vydlabaný vnitřek batátů smíchejte s 2/3 nastouhaného sýra, orestavnou slaninou a Maggi Tekutým kořením. Dle chuti směs osolte a opepřete.
Krok číslo 6
5 min
Hotové jído servírujte s kukuřicí, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, chilli a pokapané zakysanou smetanou.
Krok číslo 2
4 min
Po této době vnitřek změkne a jde vydlabat. Vydlabané batáty i vnitřek nechte zcela zchladnout.
Krok číslo 1
z
6
Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech s pečícím papírem položte podélně rozkrojené neoloupané batáty (řezem nahoru) a pokapejte je olivovým olejem. Batáty dejte péct asi na 30 minut.
Krok číslo 3
z
6
Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Slaninu nakrájete na kostičky a orestujte na pánvi.
Krok číslo 5
z
6
Směsí naplňte vydlabené batáty, posypte zbylým sýrem a dejte zapéct asi na 15 minut.
Krok číslo 4
z
6
Vydlabaný vnitřek batátů smíchejte s 2/3 nastouhaného sýra, orestavnou slaninou a Maggi Tekutým kořením. Dle chuti směs osolte a opepřete.
Krok číslo 6
z
6
Hotové jído servírujte s kukuřicí, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, chilli a pokapané zakysanou smetanou.
Krok číslo 2
z
6
Po této době vnitřek změkne a jde vydlabat. Vydlabané batáty i vnitřek nechte zcela zchladnout.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0