Zapečené batáty
65min
Snadný
Skvěle zvolené ingredience i jednoduchá příprava. To jsou hlavní důvody, kvůli kterým si zapečené batáty jednoduše zamilujete. Užijte si sladkou chuť vláčných batátů, která se v troubě skvěle propojí s křupavým sýrem a orestovanou slaninou. Dolaďte pokrm výrazným koriandrem, peprným chilli, jemnou smetanou a vychutnejte si skvělé propojení chutí. Prázdný talíř bude zaručen!
batáty
4 střední
slanina
100 g
tvrdý sýr
100 g
olivový olej
1 lžíce
1.5 lžičky
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
zakysaná smetana
4 lžíce
čerstvý koriandr
1 snítka
kukuřice
1 lžíce
jarní cibulka
1 ks
.
Výživové údaje
Energie
297.29 kcal
Sacharidy
21.17 G
Protein
9.89 G
Tuky
19.46 G
Informace na porci
Postup
65 Minut
Krok číslo 1
35 min
Troubu předehřejte na 180 °C. Na plech s pečícím papírem položte podélně rozkrojené neoloupané batáty (řezem nahoru) a pokapejte je olivovým olejem. Batáty dejte péct asi na 30 minut.
Krok číslo 3
5 min
Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Slaninu nakrájete na kostičky a orestujte na pánvi.
Krok číslo 5
15 min
Směsí naplňte vydlabené batáty, posypte zbylým sýrem a dejte zapéct asi na 15 minut.
Krok číslo 4
1 min
Vydlabaný vnitřek batátů smíchejte s 2/3 nastouhaného sýra, orestavnou slaninou a MAGGI Tekutým kořením. Dle chuti směs osolte a opepřete.
Krok číslo 6
5 min
Hotové jído servírujte s kukuřicí, čerstvým koriandrem, jarní cibulkou, chilli a pokapané zakysanou smetanou.
Krok číslo 2
4 min
Po této době vnitřek změkne a jde vydlabat. Vydlabané batáty i vnitřek nechte zcela zchladnout.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0