Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm jemně nasekanou cibuli dozlatova. Přidejte slaninu a klobásu a několik minut restujte, aby pustily chuť a vůni.
Poté vše zalijte syrovátkou nebo podmáslím. Pokud nechcete příliš výrazně kyselou chuť, můžete část syrovátky nahradit vývarem. Přidejte nastrouhaný křen a vařte na mírném ohni asi 30 až 40 minut. Občas promíchejte. Ochutnejte – pokud je chuť příliš ostrá nebo kyselá, můžete ji zjemnit smetanou nebo malým množstvím cukru.
Ke konci vaření přidejte smetanu a dobře promíchejte. Nechte ještě 5 až 10 minut probublávat. Nakonec do polévky vložte nakrájená vejce a podle potřeby dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Před podáváním můžeme polévku ozdobit nasekaným koprem.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití