Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Velikonoční křenová polévka

Velikonoční křenová polévka

(0)
72 min
Snadný
Velikonoční křen chutná skvěle nejen o Velikonocích. Polévka je pikantní, výrazná a především nesmírně chutná. Je založen na slanině a venkovské klobáse a je bohatý na bílkoviny a tuky, které úspěšně uspokojí každého hladového člověka. Hrdost!

Polévku podávejte jako samostatný pokrm nebo s chlebem – nejlépe celozrnným. Tato polévka se jí pouze na Velikonoční neděli a v pondělí. Má jedinečnou chuť a vůni a je velmi snadný na přípravu.

Ingredience

6

Tato mísa byla optimalizována na 6 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
podmáslí tekuté
vepřový bůček
200  g
klobása
60  g
Křen
200  g
vejce
4  ks
zakysaná smetana
5  lžíce
černý pepř
1  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
12.2 G
Energie
272 kcal
Tuky
14.8 G
Protein
16.7 G
Informace na porci
Disclaimer image
Upravte polévku dle sebe!
Tuto polévku můžete podávat jako sytý předkrm nebo i jako lehčí hlavní jídlo, například s kouskem čerstvého chleba. Pokud chcete vegetariánskou verzi, vynechejte slaninu a klobásu a přidejte více křenu, případně trochu kmínu pro zvýraznění chuti.

Postup

72 Minut
  • Krok 1

    10 min
    V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm jemně nasekanou cibuli dozlatova. Přidejte slaninu a klobásu a několik minut restujte, aby pustily chuť a vůni.
  • Krok 2

    45 min
    Poté vše zalijte syrovátkou nebo podmáslím. Pokud nechcete příliš výrazně kyselou chuť, můžete část syrovátky nahradit vývarem. Přidejte nastrouhaný křen a vařte na mírném ohni asi 30 až 40 minut. Občas promíchejte. Ochutnejte – pokud je chuť příliš ostrá nebo kyselá, můžete ji zjemnit smetanou nebo malým množstvím cukru.
  • Krok 3

    15 min
    Ke konci vaření přidejte smetanu a dobře promíchejte. Nechte ještě 5 až 10 minut probublávat. Nakonec do polévky vložte nakrájená vejce a podle potřeby dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  • Krok 4

    2 min
    Před podáváním můžeme polévku ozdobit nasekaným koprem.
Velikonoční křenová polévka

Krok 1 z 4

V hrnci rozpusťte máslo a osmahněte na něm jemně nasekanou cibuli dozlatova. Přidejte slaninu a klobásu a několik minut restujte, aby pustily chuť a vůni.

Velikonoční křenová polévka

Krok 2 z 4

Poté vše zalijte syrovátkou nebo podmáslím. Pokud nechcete příliš výrazně kyselou chuť, můžete část syrovátky nahradit vývarem. Přidejte nastrouhaný křen a vařte na mírném ohni asi 30 až 40 minut. Občas promíchejte. Ochutnejte – pokud je chuť příliš ostrá nebo kyselá, můžete ji zjemnit smetanou nebo malým množstvím cukru.

Velikonoční křenová polévka

Krok 3 z 4

Ke konci vaření přidejte smetanu a dobře promíchejte. Nechte ještě 5 až 10 minut probublávat. Nakonec do polévky vložte nakrájená vejce a podle potřeby dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.

Velikonoční křenová polévka

Krok 4 z 4

Před podáváním můžeme polévku ozdobit nasekaným koprem.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
13 + 7 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Do 300 kal
  • Evropská
  • Mléčná / krémová základna
  • Nízký cukr
  • Období dešťů
  • Polévka
  • Polévka
  • Polévky
  • Pozdní večeře
  • Rodinné jídlo
  • Starter
  • Vejce
  • velikonoční
  • Vysoký obsah bílkovin
  • Zdroj bílkovin

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Velikonoční salátek

    Velikonoční salátek

    19 min Snadný

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies