Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat Hledat
  • Recepty Recepty
  • Asijská řada Asijská řada
  • Vařte chytře Vařte chytře
  • Neplýtáme Neplýtváme
  • Produkty Produkty
  • Tipy Tipy
  • O Maggi O Maggi
  • Přihlásit se Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Obědy a večeře
  • Snídaně
  • Polévky
  • Grilování
  • Těstoviny
  • Houby
  • Ryby
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • Asijské produkty
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Instantní polévky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Vařené kysané zelí

Vařené kysané zelí

(0)
40 min
Snadný
Kysané zelí je nenahraditelným doplňkem hlavního jídla zejména na podzim nebo v zimě, kdy je sezóna čerstvé zeleniny za námi. Vyzkoušejte recept na kysané zelí ve zcela nové verzi, vařené s kořením a klobásou a navíc s přidáním slaniny. Připravte vařené kysané zelí beze spěchu – tak si jeho nádhernou vůni budete užívat déle!

Jak připravit vařené kysané zelí ? Zdá se to jako jednoduchý úkol, ale pokud chcete získat to nejlepší vařené kysané zelí , musíte mu věnovat trochu více pozornosti a úsilí. Recept na vařené kysané zelí lze v zásadě rozdělit do tří fází: vaření samotného zelí, příprava přísad a jíšky.

Zelí dejte do hrnce a zalijte malým množstvím vody. Přidejte bobkový list, nové koření a bobule jalovce. Přiveďte k varu a přikryté vařte na mírném ohni 15 minut.

Mezitím si připravte polevy: nakrájejte na kostičky 150 gramů klobásy a 100 gramů uzené slaniny. Nakrájejte cibuli a na pánvi orestujte všechny ingredience. Přendejte je do zelí a pokračujte ve vaření, dokud všechny suroviny nezměknou.

Ze sádla a mouky připravíme jíšku. V malém hrnci nebo pánvi rozpusťte na mírném ohni 3 lžíce sádla a za intenzivního míchání přidejte jednu lžíci mouky. Jakmile se ingredience spojí, přidejte je do zelí, přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.

Ingredience

3

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
bílé zelí
50  dkg
cibule
70  g
Koření, bobkový list
1  g
mleté nové koření
4  g
Slanina krájená
36  g
klobása
200  g
sádlo
2  lžíce
hladká mouka
1  lžíce
černý pepř
1  špetka
Brambory
4  ks
Voda
200  g
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Sacharidy
61.2 G
Energie
726.6 kcal
Tuky
46.3 G
Protein
18.1 G
Informace na porci

Postup

40 Minut
  • Krok 1

    15 min
    Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody, přidáme bobkový list, nové koření a přikryté vaříme asi 15 minut.
  • Krok 2

    15 min
    Mezitím si: nakrájejte na kostičky 150 gramů klobásy a 100 gramů uzené slaniny. Nakrájejte cibuli a na pánvi orestujte všechny ingredience. Přendejte je do zelí a pokračujte ve vaření, dokud všechny suroviny nezměknou.
  • Krok 3

    10 min
    Ze sádla a mouky připravíme jíšku. V malém hrnci nebo pánvi rozpusťte na mírném ohni 3 lžíce sádla a za intenzivního míchání přidejte jednu lžíci mouky. Jakmile se ingredience spojí, přidejte je do zelí, přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.
Vařené kysané zelí

Krok 1 z 3

Krok 1 Krok 1

Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme malým množstvím vody, přidáme bobkový list, nové koření a přikryté vaříme asi 15 minut.

Vařené kysané zelí

Krok 2 z 3

Krok 2 Krok 2 Krok 2

Mezitím si: nakrájejte na kostičky 150 gramů klobásy a 100 gramů uzené slaniny. Nakrájejte cibuli a na pánvi orestujte všechny ingredience. Přendejte je do zelí a pokračujte ve vaření, dokud všechny suroviny nezměknou.

Vařené kysané zelí

Krok 3 z 3

Krok 3 Krok 3

Ze sádla a mouky připravíme jíšku. V malém hrnci nebo pánvi rozpusťte na mírném ohni 3 lžíce sádla a za intenzivního míchání přidejte jednu lžíci mouky. Jakmile se ingredience spojí, přidejte je do zelí, přiveďte k varu a dochuťte solí a pepřem.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Obrázky
You have added 0 out of 6 allowed media item entities.
7 + 1 =
Please fill the captcha field

Objevte více

  • Bez arašídů
  • Bez korýšů
  • bez ořechů
  • Bez ryb
  • Cenově dostupný
  • česká kuchyně
  • Dušení
  • Evropská
  • Globální
  • Místní
  • Napařování
  • Nápoj
  • Nízký cukr
  • Podzim
  • Polská kuchyně
  • Porce zeleniny/ovoce
  • Pozdní večeře
  • Pozdní večeře
  • Přátelé
  • Příloha
  • Rodinné jídlo
  • S masem
  • Vánoce
  • Vařící
  • velikonoční
  • Víkendy
  • Zelenina
  • Zima

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Natvrdo uvařené vejce ve tvaru srdce

    Natvrdo uvařené vejce ve tvaru srdce

    59 min středně pokročilí

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Pravidla spotřebitelské soutěže
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies