Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Trhané kuřecí maso s mrkví

0
87 min
středně pokročilí
Rychlé, jednoduché a mimořádně chutné – takové je trhané kuřecí maso! Připravíte ho raz dva v jednom hrnci se šťavnatou mrkví, která ho krásně zpestří i dochutí. Nakonec jídlo lehce zahustěte zásmažkou, naložte si plná talíř a vychutnávejte si jedno lahodné sousto za druhým.

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

kuřecí stehno
600 g
mrkev
3 ks
petržel
1 snítka
máslo
1 lžička
pšeničná mouka, hladká
1 lžička
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
citronová šťáva
0.5 lžička
rýže
2 balíčky

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
372.96 kcal
Protein
32.74 G
Sacharidy
46.05 G
Tuky
5.92 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

87 Minut
Krok číslo 1
10 min
Maso omyjte, osušte a vložte do velkého hrnce. Přilijte vývar a přidejte koncentrovaný drůbeží bujón.
Krok číslo 2
45 min
Vše vařte a pak přidejte očistěnou mrkev vcelku. Pokrm vařte, až maso půjde dobře od kosti – asi 30–45 minut, pak maso i mrkev vyjměte.
Krok číslo 3
10 min
Na pánvi rozehřejte máslo a přisypte do něj mouku. Důkladně promíchejte a zásmažku pak za stálého míchání rozřeďte na tekutinu, aby se nevytvořily hrudky.
Krok číslo 4
15 min
Mrkev nakrájejte na větší kousky a kuřecí maso natrhejte rukama na menší kousky. Do zahuštěného pokrmu přidejte maso a mrkev, a také nasekanou petrželovou nať. Zamíchejte a vařte ještě 5 minut.
Krok číslo 5
1 min
Pokrm můžete dodatečně lehce dochutit citronovou šťávou, aby se zdál být ještě „lehčím“ jídlem.
Krok číslo 6
6 min
Hotový pokrm podávejte s vařenou bílou rýží posypanou sekanou petrželkou.
Trhané kuřecí maso s mrkví

Krok číslo 1 z 6

Maso omyjte, osušte a vložte do velkého hrnce. Přilijte vývar a přidejte koncentrovaný drůbeží bujón.

Trhané kuřecí maso s mrkví

Krok číslo 2 z 6

Vše vařte a pak přidejte očistěnou mrkev vcelku. Pokrm vařte, až maso půjde dobře od kosti – asi 30–45 minut, pak maso i mrkev vyjměte.

Trhané kuřecí maso s mrkví

Krok číslo 3 z 6

Na pánvi rozehřejte máslo a přisypte do něj mouku. Důkladně promíchejte a zásmažku pak za stálého míchání rozřeďte na tekutinu, aby se nevytvořily hrudky.

Trhané kuřecí maso s mrkví

Krok číslo 4 z 6

Mrkev nakrájejte na větší kousky a kuřecí maso natrhejte rukama na menší kousky. Do zahuštěného pokrmu přidejte maso a mrkev, a také nasekanou petrželovou nať. Zamíchejte a vařte ještě 5 minut.

Trhané kuřecí maso s mrkví

Krok číslo 5 z 6

Pokrm můžete dodatečně lehce dochutit citronovou šťávou, aby se zdál být ještě „lehčím“ jídlem.

Trhané kuřecí maso s mrkví

Krok číslo 6 z 6

Hotový pokrm podávejte s vařenou bílou rýží posypanou sekanou petrželkou.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno