Rychlé, jednoduché a mimořádně chutné – takové je trhané kuřecí maso! Připravíte ho raz dva v jednom hrnci se šťavnatou mrkví, která ho krásně zpestří i dochutí. Nakonec jídlo lehce zahustěte zásmažkou, naložte si plná talíř a vychutnávejte si jedno lahodné sousto za druhým.
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Maso omyjte, osušte a vložte do velkého hrnce. Přilijte vývar a přidejte koncentrovaný drůbeží bujón.
Krok číslo 2
45 min
Po chvíli varu přidejte očistěnou mrkev vcelku. Pokrm vařte, až maso půjde dobře od kosti – asi 30–45 minut, pak maso i mrkev vyjměte.
Krok číslo 3
10 min
Na pánvi rozehřejte máslo a přisypte do něj mouku. Důkladně promíchejte a jíšku pak za stálého míchání rozřeďte na tekutinu, aby se nevytvořily hrudky.
Krok číslo 4
15 min
Mrkev nakrájejte na větší kousky a kuřecí maso natrhejte rukama na menší kousky. Do zahuštěného pokrmu přidejte maso a mrkev, a také nasekanou petrželovou nať. Zamíchejte a vařte ještě 5 minut.
Krok číslo 5
1 min
Pokrm můžete dodatečně lehce dochutit citronovou šťávou, aby se zdál být ještě „lehčím“ jídlem.
Krok číslo 6
6 min
Hotový pokrm podávejte s vařenou bílou rýží posypanou sekanou petrželkou.
Krok číslo 1
z
6
Maso omyjte, osušte a vložte do velkého hrnce. Přilijte vývar a přidejte koncentrovaný drůbeží bujón.
Krok číslo 2
z
6
Po chvíli varu přidejte očistěnou mrkev vcelku. Pokrm vařte, až maso půjde dobře od kosti – asi 30–45 minut, pak maso i mrkev vyjměte.
Krok číslo 3
z
6
Na pánvi rozehřejte máslo a přisypte do něj mouku. Důkladně promíchejte a jíšku pak za stálého míchání rozřeďte na tekutinu, aby se nevytvořily hrudky.
Krok číslo 4
z
6
Mrkev nakrájejte na větší kousky a kuřecí maso natrhejte rukama na menší kousky. Do zahuštěného pokrmu přidejte maso a mrkev, a také nasekanou petrželovou nať. Zamíchejte a vařte ještě 5 minut.
Krok číslo 5
z
6
Pokrm můžete dodatečně lehce dochutit citronovou šťávou, aby se zdál být ještě „lehčím“ jídlem.
Krok číslo 6
z
6
Hotový pokrm podávejte s vařenou bílou rýží posypanou sekanou petrželkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0