Trhané kuřecí maso s mrkví
87min
středně pokročilí
Rychlé, jednoduché a mimořádně chutné – takové je trhané kuřecí maso! Připravíte ho raz dva v jednom hrnci se šťavnatou mrkví, která ho krásně zpestří i dochutí. Nakonec jídlo lehce zahustěte zásmažkou, naložte si plná talíř a vychutnávejte si jedno lahodné sousto za druhým.
2 lžíce
kuřecí stehno
600 g
mrkev
3 ks
petržel
1 snítka
máslo
1 lžička
pšeničná mouka, hladká
1 lžička
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
citronová šťáva
0.5 lžička
rýže
2 balíčky
.
Výživové údaje
Energie
372.96 kcal
Protein
32.74 G
Sacharidy
46.05 G
Tuky
5.92 G
Informace na porci
Postup
87 Minut
Krok číslo 1
10 min
Maso omyjte, osušte a vložte do velkého hrnce. Přilijte vývar a přidejte koncentrovaný drůbeží bujón.
Krok číslo 2
45 min
Vše vařte a pak přidejte očistěnou mrkev vcelku. Pokrm vařte, až maso půjde dobře od kosti – asi 30–45 minut, pak maso i mrkev vyjměte.
Krok číslo 3
10 min
Na pánvi rozehřejte máslo a přisypte do něj mouku. Důkladně promíchejte a zásmažku pak za stálého míchání rozřeďte na tekutinu, aby se nevytvořily hrudky.
Krok číslo 4
15 min
Mrkev nakrájejte na větší kousky a kuřecí maso natrhejte rukama na menší kousky. Do zahuštěného pokrmu přidejte maso a mrkev, a také nasekanou petrželovou nať. Zamíchejte a vařte ještě 5 minut.
Krok číslo 5
1 min
Pokrm můžete dodatečně lehce dochutit citronovou šťávou, aby se zdál být ještě „lehčím“ jídlem.
Krok číslo 6
6 min
Hotový pokrm podávejte s vařenou bílou rýží posypanou sekanou petrželkou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0