Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tradiční hovězí dršťky

0
60 min
Snadný
Milovníci drštěk zbystřete! Tento recept je pro vás jako stvořený! Jejich specifická chuť, kterou máte tolik rádi, se skvěle hodí k zelenině opražené na másle. Díky vývaru se pak všechny chutě krásně propojí. Recept na hovězí dršťky můžete obohatit libovolným kořením – budou dokonale chutnat s křupavou bagetkou, ale i s topinkami potřenými česnekem, krajícem čerstvého chleba nebo grahamovými bulkami. Chutné dršťky – jako od maminky – doporučujeme jíst teplé.

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

hovězí dršťky
500 g
karotka
1 ks
petržel
1 ks
cibule
1 ks
máslo
1.5 lžíce
majoránka
1 lžička
muškátový oříšek
1 špetka
sušený zázvor
0.5 lžička

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
196.26 kcal
Sacharidy
9.58 G
Protein
21.84 G
Tuky
9.85 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

60 Minut
Krok číslo 1
5 min
Bujón připravte podle receptu na obalu.
Krok číslo 2
30 min
Kupované dršťky, které jsou už očistěné, lehce povařené a nakrájené, zalijte vodou a vařte několik minut. Sceďte je a propláchněte horkou vodou. Pak zopakujte první krok – zalijte je vodou a vařte je asi 30 minut, dokud nezměknou. Sceďte je.
Krok číslo 3
5 min
Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Všechno osmažte na másle.
Krok číslo 4
10 min
Bujón smíchejte s osmaženou zeleninou, přidejte dršťky a všechno vařte asi 10 minut.
Krok číslo 5
5 min
Ochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem, muškátovým oříškem a zázvorem. Přidejte majoránku a vařte ještě asi 5 minut.
Krok číslo 6
5 min
Podávejte s bagetkami.
Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 1 z 6

Bujón připravte podle receptu na obalu.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 2 z 6

Kupované dršťky, které jsou už očistěné, lehce povařené a nakrájené, zalijte vodou a vařte několik minut. Sceďte je a propláchněte horkou vodou. Pak zopakujte první krok – zalijte je vodou a vařte je asi 30 minut, dokud nezměknou. Sceďte je.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 3 z 6

Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Všechno osmažte na másle.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 4 z 6

Bujón smíchejte s osmaženou zeleninou, přidejte dršťky a všechno vařte asi 10 minut.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 5 z 6

Ochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem, muškátovým oříškem a zázvorem. Přidejte majoránku a vařte ještě asi 5 minut.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 6 z 6

Podávejte s bagetkami.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno