Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tradiční hovězí dršťky

(0)
60min
Snadný
Milovníci drštěk zbystřete! Tento recept je pro vás jako stvořený! Jejich specifická chuť, kterou máte tolik rádi, se skvěle hodí k zelenině opražené na másle. Díky vývaru se pak všechny chutě krásně propojí. Recept na hovězí dršťky můžete obohatit libovolným kořením – budou dokonale chutnat s křupavou bagetkou, ale i s topinkami potřenými česnekem, krajícem čerstvého chleba nebo grahamovými bulkami. Chutné dršťky – jako od maminky – doporučujeme jíst teplé.

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

hovězí dršťky
500  g
karotka
1  ks
petržel
1  ks
cibule
1  ks
máslo
1.5  lžíce
majoránka
1  lžička
muškátový oříšek
1  špetka
sušený zázvor
0.5  lžička

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
196.26 kcal
Protein
21.84 G
Sacharidy
9.58 G
Tuky
9.85 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

60 Minut
Krok číslo 1
5 min
Bujón připravte podle receptu na obalu.
Krok číslo 2
30 min
Kupované dršťky, které jsou už očistěné, lehce povařené a nakrájené, zalijte vodou a vařte několik minut. Sceďte je a propláchněte horkou vodou. Pak zopakujte první krok – zalijte je vodou a vařte je asi 30 minut, dokud nezměknou. Sceďte je.
Krok číslo 3
5 min
Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Všechno osmažte na másle.
Krok číslo 4
10 min
Bujón smíchejte s osmaženou zeleninou, přidejte dršťky a všechno vařte asi 10 minut.
Krok číslo 5
5 min
Ochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem, muškátovým oříškem a zázvorem. Přidejte majoránku a vařte ještě asi 5 minut.
Krok číslo 6
5 min
Podávejte s bagetkami.
Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 1 z 6

Bujón připravte podle receptu na obalu.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 2 z 6

Kupované dršťky, které jsou už očistěné, lehce povařené a nakrájené, zalijte vodou a vařte několik minut. Sceďte je a propláchněte horkou vodou. Pak zopakujte první krok – zalijte je vodou a vařte je asi 30 minut, dokud nezměknou. Sceďte je.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 3 z 6

Mrkev a petržel očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli očistěte a nakrájejte nadrobno. Všechno osmažte na másle.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 4 z 6

Bujón smíchejte s osmaženou zeleninou, přidejte dršťky a všechno vařte asi 10 minut.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 5 z 6

Ochuťte MAGGI Tekutým kořením, pepřem, muškátovým oříškem a zázvorem. Přidejte majoránku a vařte ještě asi 5 minut.

Tradiční hovězí dršťky

Krok číslo 6 z 6

Podávejte s bagetkami.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.