Thajská drůbeží polévka
30min
středně pokročilí
Thajská drůbeží polévka se jí rychle a hlasitě. Je totiž tak skvělá, že vám to ani jinak nepůjde. Užijte si svěží vůni citrónové trávy, česneku a zázvoru, které se během vaření krásně uvolní. Až pak na scénu přijdou nudle, trhané kuřecí maso a kokosové mléko, bude vám jasné, že tento recept už vylepšit nejde.
1 kostka
tenké rýžové nudle
1 balení
kokosové mléko
200 ml
česnek
2 stroužky
čerstvý zázvor
1 lžíce
citronová tráva
1 ks
rybí omáčka
2 lžíce
chilli paprička
1 ks
třtinový cukr
1 lžíce
limetka
0.5 ks
uvařené nebo upečené kuřecí maso
100 g
hráškové lusky
50 g
karotka
50 g
kukuřice
50 g
jarní cibulka
50 g
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
26633.6 kcal
Sacharidy
444.83 G
Protein
285.87 G
Tuky
2846.74 G
Informace na porci
Postup
30 Minut
Krok číslo 1
1 min
V 1/2 litru vroucí vody rozpusťte 1 kostku MAGGI slepičího bujónu.
Krok číslo 2
15 min
Ve vařícím bujónu vařte rozklepanou citrónovou trávu, aby se z ní uvolnila chuť a aroma. Přidejte celé stroužky česneku a nakrájený zázvor. Nechte přiklopené vařit asi 15 minut.
Krok číslo 3
5 min
Mezitím si zvlášť připravte rýžové nudle dle návodu na obalu.
Krok číslo 4
5 min
Do ochuceného bujónu nyní přidejte na nudličky nakrájenou zeleninu a jen krátce ji povařte, aby zůstala křupavá. Přidejte natrhané kuřecí maso.
Krok číslo 5
1 min
Polévku dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, kokosovým mlékem a ještě krátce vařte. Nyní do ní přidejte i třtinový cukr.
Krok číslo 6
1 min
Polévku ochutnejte a případně dosolte. Před podáváním z polévky vyndejte citrónovou trávu a stroužky česneku.
Krok číslo 7
2 min
Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek a zalijte hotovou polévkou. Každou porci posypte nakrájenou chilli papričkou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0