Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
V 1/2 litru vroucí vody rozpusťte 1 kostku MAGGI slepičího bujónu.
Ve vařícím bujónu vařte rozklepanou citrónovou trávu, aby se z ní uvolnila chuť a aroma. Přidejte celé stroužky česneku a nakrájený zázvor. Nechte přiklopené vařit asi 15 minut.
Mezitím si zvlášť připravte rýžové nudle dle návodu na obalu.
Do ochuceného bujónu nyní přidejte na nudličky nakrájenou zeleninu a jen krátce ji povařte, aby zůstala křupavá. Přidejte natrhané kuřecí maso.
Polévku dochuťte rybí omáčkou, limetkovou šťávou, kokosovým mlékem a ještě krátce vařte. Nyní do ní přidejte i třtinový cukr.
Polévku ochutnejte a případně dosolte. Před podáváním z polévky vyndejte citrónovou trávu a stroužky česneku.
Uvařené rýžové nudle rozdělte do misek a zalijte hotovou polévkou. Každou porci posypte nakrájenou chilli papričkou.