Boloňské těstoviny

(0)
80min
Snadný
Nápadů na přípravu těstovin není nikdy dost. Tuto pochoutku v italském stylu připravíte snadno a rychle! Stačí vám k tomu mleté maso, těstoviny a rajčatová MAGGI omáčka.

Ingredience

-
4 porce
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

řapíkatý celer
2  stonky
mrkev
40  g
cibule
1  ks
Olej, světlicový salát, salát nebo vaření, s vysokým obsahem oleje (primární světlicový olej z obchodu)
1  lžíce
petržel
30  g
Hovězí maso, krmené trávou, mleté, syrové
500  g
Vepřové maso, čerstvé, backfat, syrové
300  g
vývar
1  hrnek
Těstoviny, celozrnné, suché
400  g
Sýr, parmazán, tvrdý
40  g
Basil, čerstvý
50  g
sůl
1  špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
1388.78 kcal
Protein
48.98 G
Sacharidy
90.83 G
Tuky
93.5 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

80 Minut
Krok č. 1
10 min
Celer, mrkev, cibuli a petržel nakrájejte najemno. Na pánev přidejte olej, nakrájenou zeleninu a posypte špetkou soli. Za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni asi 10 minut
Krok č. 2
55 min
Zvyšte teplotu na střední výkon a přimíchejte k zelenině hovězí a vepřové mleté maso. Asi po 10 minutách osolte, opepřete, přidejte třetinu vývaru a duste 5 minut. Poté přidejte druhou třetinu, nechte dalších 10 minut probublávat a nakonec vlijte všechen zbývající vývar. Přidejte MAGGI Rajčatovou omáčku na italský způsob, hrnec přikryjte a za občasného míchání na mírném ohni vařte asi 15–20 minut.
Krok č. 3
15 min
Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a smíchejte na pánvi společně s masem a rajčatovou omáčkou. Podávejte s bazalkou a parmazánem.
Boloňské těstoviny

Krok č. 1 z 3

Krok č. 1 Krok č. 1 Krok č. 1

Celer, mrkev, cibuli a petržel nakrájejte najemno. Na pánev přidejte olej, nakrájenou zeleninu a posypte špetkou soli. Za stálého míchání zahřívejte na mírném ohni asi 10 minut

Boloňské těstoviny

Krok č. 2 z 3

Krok č. 2

Zvyšte teplotu na střední výkon a přimíchejte k zelenině hovězí a vepřové mleté maso. Asi po 10 minutách osolte, opepřete, přidejte třetinu vývaru a duste 5 minut. Poté přidejte druhou třetinu, nechte dalších 10 minut probublávat a nakonec vlijte všechen zbývající vývar. Přidejte MAGGI Rajčatovou omáčku na italský způsob, hrnec přikryjte a za občasného míchání na mírném ohni vařte asi 15–20 minut.

Boloňské těstoviny

Krok č. 3 z 3

Krok č. 3

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, sceďte a smíchejte na pánvi společně s masem a rajčatovou omáčkou. Podávejte s bazalkou a parmazánem.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Submit

Komentář 0

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno