Bylinky dodávají pokrmům jedinečnou chuť a vůni a jsou také pastvou pro jedlíkovy oči.
A nejen to. V našem receptu získá díky bylinkám polévka osvěžující šmrnc, což oceníte především v teplejších dnech. Do polévky se vyplatí přidat také trochu zeleniny, která po rozmixování vytvoří lahodný krém. Pak už stačí jen pár krutonů a nechat si popřát dobrou chuť.
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Připravte pesto z bylinek - do nádoby mixéru vhoďte jeden svazek petržele, jeden svazek kopru a několik snítek libečku. Přidejte dva stroužky česneku, sýr a olivový olej. Vše rozmixujeme na hladké pesto.
Krok 2
5 min
Zeleninu oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Stroužek česneku nasekáme nadrobno.
Krok 3
5 min
V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte připravenou zeleninu.
Krok 4
5 min
V horké vodě rozmíchejte Maggi Zeleninový bujón a udržujte jej na mírném ohni.
Krok 5
15 min
Suroviny v hrnci zalijte horkým vývarem. Dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
Krok 6
3 min
Do vývaru přidejte větší část připraveného pesta a chvíli povařte.
Krok 7
2 min
Polévku rozmixujte mixérem. Podávejte s připraveným pestem a krutony.
Krok 1
z
7
Připravte pesto z bylinek - do nádoby mixéru vhoďte jeden svazek petržele, jeden svazek kopru a několik snítek libečku. Přidejte dva stroužky česneku, sýr a olivový olej. Vše rozmixujeme na hladké pesto.
Krok 2
z
7
Zeleninu oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Stroužek česneku nasekáme nadrobno.
Krok 3
z
7
V hrnci rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte připravenou zeleninu.
Krok 4
z
7
V horké vodě rozmíchejte Maggi Zeleninový bujón a udržujte jej na mírném ohni.
Krok 5
z
7
Suroviny v hrnci zalijte horkým vývarem. Dochuťte solí a pepřem. Vařte na mírném ohni asi 10-15 minut.
Krok 6
z
7
Do vývaru přidejte větší část připraveného pesta a chvíli povařte.
Krok 7
z
7
Polévku rozmixujte mixérem. Podávejte s připraveným pestem a krutony.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0