Pokud byste se Švédů zeptali na jejich národní poklad, na chvíli zmizí v kuchyni a vrátí se s těmito masovými kuličkami. Není se čemu divit! Tyto kuličky v sobě skvěle spojují chuť opečené cibule, zázvoru i nového koření, které šťavnatému masu dodají tu správně peprnou chuť. Až tyto kulaté zázraky ponoříte do husté a jemně smetanové omáčky, budete mít sto chutí naučit se švédsky!
Ingredience
3
Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Rohlík nebo housku nakrájejte na malinké kostičky a namočte je do mléka.
Krok číslo 2
4 min
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji do sklovata na másle.
Krok číslo 3
20 min
Nyní smíchejte oba druhy kvalitního mletého masa s pečivem nasáklým mlékem. Přidejte orestovanou cibulku, vejce, mletý zázvor a nové koření (to stačí rozdrtit v hmoždíři, pokud nemáte namleté), sůl a pepř. Masovou směs nechejte v pokojové teplotě asi 20 minut odpočívat.
Krok číslo 4
10 min
Poté si z hotového těsta udělejte malé kuličky. Doporučujeme si namočit ruce, aby se těsto nelepilo. Kuličky osmažte na oleji ze všech stran. Hotové kuličky nechte v zakryté misce, aby moc nevystydly.
Krok číslo 5
5 min
Z pánve, ve které jste smažili kuličky, vyndejte připálené kousky a vylijte zbytek omastku. Nechte v ní rozpustit 2 lžíce másla, zasypte ho moukou a usmažte světlou jíšku. Tuto nyní zalijte MAGGI Hovězím bujónem, důkladně metlou prošlehejte a vařte ji asi 10 minut. Nakonec do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, sůl a pepř dle chuti a nechte ji krátce provařit. Omáčku můžete zvýraznit 1 lžičkou pikantní hořčice. Do horké omáčky můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění.
Krok číslo 6
5 min
Masové kuličky s omáčkou podávejte s čerstvou petrželkou, brusinkovým džemem a bramborovou přílohou.
Krok číslo 1
z
6
Rohlík nebo housku nakrájejte na malinké kostičky a namočte je do mléka.
Krok číslo 2
z
6
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji do sklovata na másle.
Krok číslo 3
z
6
Nyní smíchejte oba druhy kvalitního mletého masa s pečivem nasáklým mlékem. Přidejte orestovanou cibulku, vejce, mletý zázvor a nové koření (to stačí rozdrtit v hmoždíři, pokud nemáte namleté), sůl a pepř. Masovou směs nechejte v pokojové teplotě asi 20 minut odpočívat.
Krok číslo 4
z
6
Poté si z hotového těsta udělejte malé kuličky. Doporučujeme si namočit ruce, aby se těsto nelepilo. Kuličky osmažte na oleji ze všech stran. Hotové kuličky nechte v zakryté misce, aby moc nevystydly.
Krok číslo 5
z
6
Z pánve, ve které jste smažili kuličky, vyndejte připálené kousky a vylijte zbytek omastku. Nechte v ní rozpustit 2 lžíce másla, zasypte ho moukou a usmažte světlou jíšku. Tuto nyní zalijte MAGGI Hovězím bujónem, důkladně metlou prošlehejte a vařte ji asi 10 minut. Nakonec do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, sůl a pepř dle chuti a nechte ji krátce provařit. Omáčku můžete zvýraznit 1 lžičkou pikantní hořčice. Do horké omáčky můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění.
Krok číslo 6
z
6
Masové kuličky s omáčkou podávejte s čerstvou petrželkou, brusinkovým džemem a bramborovou přílohou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0