Švédské masové kuličky
45min
středně pokročilí
Pokud byste se Švédů zeptali na jejich národní poklad, na chvíli zmizí v kuchyni a vrátí se s těmito masovými kuličkami. Není se čemu divit! Tyto kuličky v sobě skvěle spojují chuť opečené cibule, zázvoru i nového koření, které šťavnatému masu dodají tu správně peprnou chuť. Až tyto kulaté zázraky ponoříte do husté a jemně smetanové omáčky, budete mít sto chutí naučit se švédsky!
mleté vepřové
200 g
mleté hovězí maso
200 g
bílý rohlík
1 ks
cibule
1 menší
máslo
3 lžíce
vejce
1 ks
mléko
100 ml
mleté nové koření
1 špetka
sušený zázvor
0.5 lžička
MAGGI Hovězí bujón
1 kostka
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
smetana ke šlehání
200 ml
hladká mouka
1 lžíce
dijonská hořčice
1 lžička
lístky plocholisté petržele
1 svazek
džem
4 lžíce
.
Výživové údaje
Tuky
66.05 G
Sacharidy
25.24 G
Energie
799.42 kcal
Protein
29.91 G
Informace na porci
Postup
45 Minut
Krok číslo 1
1 min
Rohlík nebo housku nakrájejte na malinké kostičky a namočte je do mléka.
Krok číslo 2
4 min
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji do sklovata na másle.
Krok číslo 3
20 min
Nyní smíchejte oba druhy kvalitního mletého masa s pečivem nasáklým mlékem. Přidejte orestovanou cibulku, vejce, mletý zázvor a nové koření (to stačí rozdrtit v hmoždíři, pokud nemáte namleté), sůl a pepř. Masovou směs nechejte v pokojové teplotě asi 20 minut odpočívat.
Krok číslo 4
10 min
Poté si z hotového těsta udělejte malé kuličky. Doporučujeme si namočit ruce, aby se těsto nelepilo. Kuličky osmažte na oleji ze všech stran. Hotové kuličky nechte v zakryté misce, aby moc nevystydly.
Krok číslo 5
5 min
Z pánve, ve které jste smažili kuličky, vyndejte připálené kousky a vylijte zbytek omastku. Nechte v ní rozpustit 2 lžíce másla, zasypte ho moukou a usmažte světlou jíšku. Tuto nyní zalijte MAGGI Hovězím bujónem, důkladně metlou prošlehejte a vařte ji asi 10 minut. Nakonec do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, sůl a pepř dle chuti a nechte ji krátce provařit. Omáčku můžete zvýraznit 1 lžičkou pikantní hořčice. Do horké omáčky můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění.
Krok číslo 6
5 min
Masové kuličky s omáčkou podávejte s čerstvou petrželkou, brusinkovým džemem a bramborovou přílohou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0