Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Švédské masové kuličky

0
45 min
středně pokročilí
Pokud byste se Švédů zeptali na jejich národní poklad, na chvíli zmizí v kuchyni a vrátí se s těmito masovými kuličkami. Není se čemu divit! Tyto kuličky v sobě skvěle spojují chuť opečené cibule, zázvoru i nového koření, které šťavnatému masu dodají tu správně peprnou chuť. Až tyto kulaté zázraky ponoříte do husté a jemně smetanové omáčky, budete mít sto chutí naučit se švédsky!

Ingredience

-
3
+

Tato mísa byla optimalizována na 3 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

mleté vepřové
200 g
mleté hovězí maso
200 g
bílý rohlík
1 ks
cibule
1 menší
máslo
3 lžíce
vejce
1 ks
mléko
100 ml
mleté nové koření
1 špetka
sušený zázvor
0.5 lžička
MAGGI Hovězí bujón
1 kostka
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
smetana ke šlehání
200 ml
hladká mouka
1 lžíce
dijonská hořčice
1 lžička
lístky plocholisté petržele
1 svazek
džem
4 lžíce

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Tuky
66.05 G
Sacharidy
25.24 G
Energie
799.42 kcal
Protein
29.91 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

45 Minut
Krok číslo 1
1 min
Rohlík nebo housku nakrájejte na malinké kostičky a namočte je do mléka.
Krok číslo 2
4 min
Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji do sklovata na másle.
Krok číslo 3
20 min
Nyní smíchejte oba druhy kvalitního mletého masa s pečivem nasáklým mlékem. Přidejte orestovanou cibulku, vejce, mletý zázvor a nové koření (to stačí rozdrtit v hmoždíři, pokud nemáte namleté), sůl a pepř. Masovou směs nechejte v pokojové teplotě asi 20 minut odpočívat.
Krok číslo 4
10 min
Poté si z hotového těsta udělejte malé kuličky. Doporučujeme si namočit ruce, aby se těsto nelepilo. Kuličky osmažte na oleji ze všech stran. Hotové kuličky nechte v zakryté misce, aby moc nevystydly.
Krok číslo 5
5 min
Z pánve, ve které jste smažili kuličky, vyndejte připálené kousky a vylijte zbytek omastku. Nechte v ní rozpustit 2 lžíce másla, zasypte ho moukou a usmažte světlou jíšku. Tuto nyní zalijte MAGGI Hovězím bujónem, důkladně metlou prošlehejte a vařte ji asi 10 minut. Nakonec do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, sůl a pepř dle chuti a nechte ji krátce provařit. Omáčku můžete zvýraznit 1 lžičkou pikantní hořčice. Do horké omáčky můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění.
Krok číslo 6
5 min
Masové kuličky s omáčkou podávejte s čerstvou petrželkou, brusinkovým džemem a bramborovou přílohou.
Švédské masové kuličky

Krok číslo 1 z 6

Rohlík nebo housku nakrájejte na malinké kostičky a namočte je do mléka.

Švédské masové kuličky

Krok číslo 2 z 6

Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji do sklovata na másle.

Švédské masové kuličky

Krok číslo 3 z 6

Nyní smíchejte oba druhy kvalitního mletého masa s pečivem nasáklým mlékem. Přidejte orestovanou cibulku, vejce, mletý zázvor a nové koření (to stačí rozdrtit v hmoždíři, pokud nemáte namleté), sůl a pepř. Masovou směs nechejte v pokojové teplotě asi 20 minut odpočívat.

Švédské masové kuličky

Krok číslo 4 z 6

Poté si z hotového těsta udělejte malé kuličky. Doporučujeme si namočit ruce, aby se těsto nelepilo. Kuličky osmažte na oleji ze všech stran. Hotové kuličky nechte v zakryté misce, aby moc nevystydly.

Švédské masové kuličky

Krok číslo 5 z 6

Z pánve, ve které jste smažili kuličky, vyndejte připálené kousky a vylijte zbytek omastku. Nechte v ní rozpustit 2 lžíce másla, zasypte ho moukou a usmažte světlou jíšku. Tuto nyní zalijte MAGGI Hovězím bujónem, důkladně metlou prošlehejte a vařte ji asi 10 minut. Nakonec do omáčky přidejte smetanu ke šlehání, sůl a pepř dle chuti a nechte ji krátce provařit. Omáčku můžete zvýraznit 1 lžičkou pikantní hořčice. Do horké omáčky můžete nechat rozpustit kousek másla pro zjemnění.

Švédské masové kuličky

Krok číslo 6 z 6

Masové kuličky s omáčkou podávejte s čerstvou petrželkou, brusinkovým džemem a bramborovou přílohou.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno