Smažené sušené houby jsou perfektním nápadem na večeři. Nejlépe budou chutnat s čerstvým chlebem. Před smažením houby povařte s přídavkem Maggi Harmonie chuti , díky nimž získají nové chuťové tóny a budou ještě lahodnější. Dobrou chuť!
Ingredience
1
Tato mísa byla optimalizována na 1 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Sušené houby vložte do misky a zalijte studenou vodou tak, aby byly zcela ponořené. Přikryjte a nechte namočené přes noc (ideálně 8–12 hodin)
Krok 3
15 min
Druhý den houby slijte (vodu můžete uchovat jako vývar např. do polévky).
Vložte je do hrnce s čistou vodou, přidejte: kmín nové koření pepř bobkový list, sůl, Maggi HArmonie chuti. Přiveďte k varu a vařte cca 10 minut, dokud houby nezměknou.
Krok 4
3 min
Uvařené houby slijte přes jemné síto, aby se odstranilo koření. Nechte dobře okapat – klidně i na papírové utěrce.
Krok 5
30 min
V hlubší pánvi rozehřejte olej.
Houby obalte v hladké mouce a ihned vkládejte na pánev.
Smažte z obou stran dozlatova a dokřupava, cca 3–4 minuty z každé strany.
Krok 6
1 min
Podávejte teplé nebo i studené, ideálně s čerstvým chlebem, kyselou okurkou nebo lehkým dipem (např. česnekovým nebo zakysanou smetanou).
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití