Shakshuka (šakšuka) je recept, který pochází z Afriky. V Maroku, Egyptě, Alžíru a Tunisu tvoří nedílnou součást snídaňového menu, ale klidně se dá připravit i jako lehký oběd či večeře. Výhodou tohoto receptu je, že ho snadno připravíte v jediné pánvi. Zažijte chuť orientu ve své kuchyni.
Ingredience
2
dávka
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Na pánvi na středním plameni orestujte koření (skořici, bobkový list), poté přidejte chřest, nakrájený na menší kousky a zbavený dřevnaté části stonku, a baby karotku. Restujte, dokud zelenina nechytne zlatavou barvu.
Krok 2
7 min
Poté do pánve přidejte Maggi rajčatovou omáčku a dále duste, dokud nebude zelenina měkká. Trvá to asi 5-7 minut.
Krok 3
7 min
Směs dochuťte solí a pepřem, poté navrch rozklepněte 2 vejce. Pánev přikryjte poklicí a pokračujte ve vaření, dokud se vejce neuvaří na konzistenci volského oka.
Krok 4
2 min
Při podávání ozdobte petrželkou.
Krok 1
z
4
Na pánvi na středním plameni orestujte koření (skořici, bobkový list), poté přidejte chřest, nakrájený na menší kousky a zbavený dřevnaté části stonku, a baby karotku. Restujte, dokud zelenina nechytne zlatavou barvu.
Krok 2
z
4
Poté do pánve přidejte Maggi rajčatovou omáčku a dále duste, dokud nebude zelenina měkká. Trvá to asi 5-7 minut.
Krok 3
z
4
Směs dochuťte solí a pepřem, poté navrch rozklepněte 2 vejce. Pánev přikryjte poklicí a pokračujte ve vaření, dokud se vejce neuvaří na konzistenci volského oka.
Krok 4
z
4
Při podávání ozdobte petrželkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0