Rybí polévka
130min
středně pokročilí
Také pro vás začínají Vánoce až v momentě, kdy se po kuchyni rozvine neopakovatelná vůně rybí polévky? Pusťte se s námi do přípravy této tradiční lahůdky, bez které se nejkrásnější čas v roce prostě neobejde! Díky našemu receptu se k polévce budete chtít vracet i bez návštěvy Ježíška.
rybí vývar
500 ml
mrkev
1 menší
kořenová petržel
1 menší
Maggi Zeleninový bujón
0.5 kostka
máslo
1 lžíce
šafrán
1 špetka
nové koření
3 ks
bobkový list
2 ks
muškátový květ
1 g
černý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka
bílé pečivo
1 ks
.
Výživové údaje
Energie
13429.4 kcal
Sacharidy
12.65 G
Protein
1885.81 G
Tuky
679.62 G
Informace na porci
Postup
130 Minut
Krok číslo 1
20 min
Kapry vyfiletujte a odkrojte hlavy.
Krok číslo 2
90 min
Kostry kaprů včetně hlav dejte vařit do 500 ml vody společně s novým kořením a bobkovými listy. Vařte asi 90 minut.
Krok číslo 3
10 min
Mrkev a petržel nakrájejte na kostičky a na lžíci másla je orestujte. Když začne zelenina zlátnout, zalijte ji asi 300 ml vody, přidejte ½ kostky MAGGI Zeleninového bujónu a také vařte do měkka.
Krok číslo 4
5 min
Vývar z ryb slijte a dejte do něho obrané kapří maso a zeleninu i s částí vývaru. Polévku dochuťte šafránem, muškátovým květem, pepřem a solí.
Krok číslo 5
5 min
Bílé pečivo nakrájejte na kostičky a na másle je opečte. Krutony podávejte k rybí polévce zvlášť, aby se nerozmočily.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0