Obvykle vyhazujete stonek brokolice a uvaříte jen hlávku? Nedělejte to, použijte stonek na lahodný pokrm - brokolici na woku. Je to rychlé, zdravé a chutné jídlo, které se dá připravit během pár minut. Je perfektní jako svačina nebo rychlý oběd do práce.
Název stir fry odráží jednoduchost tohoto pokrmu. Metoda stir-fry spočívá v krátkém osmažení zeleniny na velmi horké pánvi a jejím intenzivním míchání. Zelenina a maso nakrájené na tenké proužky nebo tyčinky se ihned pečou, takže veškerá chuť a šťavnatost zůstávají uvnitř uzamčeny. Nejlepší nádobou na přípravu smaženého jídla je wok, který velmi dobře vede teplo. Pro smažení tímto způsobem byste měli používat tuky s vysokým bodem kouření, jako je řepkový olej, sezamový olej, arašídový olej nebo rýžový olej.
V brokolicové restované míse je důležité, aby byla brokolice čerstvá, pevná a křupavá. Při výběru čerstvé zeleniny věnujte pozornost její barvě a vzhledu. Brokolice by měla být zelená, bez žlutých nebo hnědých skvrn. Květenství by měla být kompaktní a pevná a stonky tvrdé a šťavnaté. Vyhněte se brokolici, která je měkká, zvadlá a má bledou barvu.
Tato mísa byla optimalizována na 2 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.
Oloupejte stonek brokolice a nakrájejte ho na proužky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké proužky. Česnek a zázvor najemno nasekejte. Mrkev oloupeme a nakrájíme na proužky. Nakrájejte jarní cibulku.
Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej. Přidejte nasekaný česnek a zázvor. Vše smažte asi 1 minutu. Přidejte červenou cibuli a smažte do změknutí.
Přidejte mrkev a stonky brokolice. Restujte asi 5 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne, ale bude stále křupavá.
Přidejte 1 lžíci zeleninového bujónu Maggi a za stálého míchání smažte další 2–3 minuty.
Přidejte nakrájenou jarní cibulku a chilli vločky (volitelně). Smažte 1-2 minuty.
Pokrm podávejte posypaný opraženými sezamovými semínky.
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití