Řecké kuře s rýží z jednoho hrnce
Kolik skvělých chutí se vejde do jednoho hrnce? Až vyzkoušíte tento recept, bude se vám zdát, že nepočítaně. Nechte šťávu z kuřete spolu s oreganem a citrónovou kůrou vsáknout do voňavé rýže. Aroma, které se poline zpod pokličky, vás možná donutí vyzkoušet jednu porci přímo z hrnce.
kuřecí stehno
700 g
citronová kůra
1 ks
citronová šťáva
1 ks
oregano
2 lžičky
česnek
1 stroužek
slunečnicový olej
3 lžíce
sůl
0.5 lžička
máslo
1 lžíce
cibule
1 střední
rýže
180 g
1 kostka
černý pepř
1 špetka
petržel
1 snítka
.
Výživové údaje
Energie
484.93 kcal
Protein
39.18 G
Sacharidy
39.87 G
Tuky
19.42 G
Informace na porci
Postup
Krok číslo 1
5 min
Kuřecí paličky ze všech stran osolte a opepřete.
Krok číslo 2
5 min
Nyní si připravte marinádu z oleje, citrónové šťávy, citrónové kůry, oregana a nadrcených stroužků česneku.
Krok číslo 3
60 min
Touto směsí maso ze všech stran pokryjte a nechte marinovat minimálně hodinu. V jiné nádobě zalijte vroucí vodou 1 kostku MAGGI Slepičího bujónu a zamíchejte.
Krok číslo 4
5 min
Když je maso namarinované, na troše oleje ho ve větší litinové pánvi ze všech stran zprudka opečte. Zbytek marinády si nechte.
Krok číslo 5
5 min
Opečené maso vyndejte na talíř a z pánve odstraňte olej i připečené zbytky. Nyní dejte na pánev rozehřát lžíci másla a na ní restujte najemno nasekanou cibuli.
Krok číslo 6
2 min
Teď k ní přidejte nepropláchnutou rýži a zbylou marinádu. Krátce orestujte, aby se rýže obalila tukem.
Krok číslo 7
1 min
Troubu předehřejte na 180 °C.
Krok číslo 8
30 min
K rýži nyní přilijte horký MAGGI Slepičí bujón, přidejte kuřecí paličky, přiklopte a dejte péct na cca 30 minut.
Krok číslo 9
10 min
Po půl hodině odklopte a pokrm dopečte dozlatova ještě asi 5 minut. Před podáváním jídlo posypte nasekanou zelenou petrželkou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0