Máslově jemná a přesto plná výrazné chuti. Přesně taková je tradiční řecká vánoční polévka Avgolemono. Užijte si propojení silného vývaru, jemné rýže a výrazného citrónu, které vás uhrane už po prvním ochutnání. Cestovat po vánočním Řecku ještě nebylo snažší!
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
Krok číslo 2
20 min
Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
Krok číslo 3
15 min
Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
Krok číslo 4
15 min
Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
Krok číslo 5
10 min
V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
Krok číslo 6
5 min
Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
Krok číslo 7
5 min
Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.
Krok číslo 1
z
7
Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
Krok číslo 2
z
7
Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
Krok číslo 3
z
7
Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
Krok číslo 4
z
7
Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
Krok číslo 5
z
7
V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
Krok číslo 6
z
7
Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
Krok číslo 7
z
7
Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0