Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

0
160 min
středně pokročilí
Máslově jemná a přesto plná výrazné chuti. Přesně taková je tradiční řecká vánoční polévka Avgolemono. Užijte si propojení silného vývaru, jemné rýže a výrazného citrónu, které vás uhrane už po prvním ochutnání. Cestovat po vánočním Řecku ještě nebylo snažší!

Ingredience

-
4
+

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

máslo
1 lžíce
kuřecí skelet
1 ks
mrkev
1 střední
vejce
1 ks
cibule
1 menší
citronová kůra
0.5 ks
citronová šťáva
0.5 ks
rýže
0.25 hrnek
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
petržel
1 snítka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
89.09 kcal
Protein
3.75 G
Sacharidy
12.95 G
Tuky
3.35 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

160 Minut
Krok číslo 1
90 min
Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
Krok číslo 2
20 min
Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
Krok číslo 3
15 min
Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
Krok číslo 4
15 min
Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
Krok číslo 5
10 min
V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
Krok číslo 6
5 min
Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
Krok číslo 7
5 min
Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.
Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 1 z 7

Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 2 z 7

Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 3 z 7

Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 4 z 7

Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 5 z 7

V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 6 z 7

Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 7 z 7

Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno