Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Hledat
  • Recepty
  • Produkty
  • O Maggi
  • Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Recepty dle kategorie
  • Grilování
  • Italské
  • Asijské
  • Hlavní chod
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5-ti minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality
Maggi
Maggi
  • Hledat
  • Recepty
  • Produkty
  • O Maggi
  • Přihlásit se
  • Všechny recepty
  • Recepty dle kategorie
  • Grilování
  • Italské
  • Asijské
  • Hlavní chod
  • Všechny produkty
  • Produkty dle kategorie
  • MAGGI Nápady
  • Polévky
  • Bujóny
  • Tekuté bujóny
  • Hotová jídla
  • Ochucovadla
  • 5-ti minutové kelímky
  • Instantní nudle
  • Šťávy
  • Hotové omáčky
  • Příběh Maggi
  • Aktuality

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

(0)
160min
středně pokročilí
Máslově jemná a přesto plná výrazné chuti. Přesně taková je tradiční řecká vánoční polévka Avgolemono. Užijte si propojení silného vývaru, jemné rýže a výrazného citrónu, které vás uhrane už po prvním ochutnání. Cestovat po vánočním Řecku ještě nebylo snažší!

Ingredience

4

Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:

ingredient_quantity
recipe ingredient
máslo
1  lžíce
kuřecí skelet
1  ks
MAGGI Slepičí bujón
1  kostka
mrkev
1  střední
vejce
1  ks
cibule
1  menší
citronová kůra
0.5  ks
citronová šťáva
0.5  ks
rýže
0.25  hrnek
sůl
1  špetka
černý pepř
1  špetka
petržel
1  snítka
Zkopírovat

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
.

Výživové údaje

Energie
89.09 kcal
Protein
3.75 G
Sacharidy
12.95 G
Tuky
3.35 G
Informace na porci

Postup

160 Minut
  • Krok číslo 1

    90 min
    Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
  • Krok číslo 2

    20 min
    Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
  • Krok číslo 3

    15 min
    Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
  • Krok číslo 4

    15 min
    Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
  • Krok číslo 5

    10 min
    V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
  • Krok číslo 6

    5 min
    Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
  • Krok číslo 7

    5 min
    Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.
Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 1 z 7

Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 2 z 7

Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 3 z 7

Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 4 z 7

Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 5 z 7

V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 6 z 7

Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.

Řecká Vánoční polévka Avgolemono

Krok číslo 7 z 7

Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.

Recept jako PDF

Sdílet s přáteli

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!

Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Submit

Komentář 0

Please enter proper keywords 0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno
Zrušit
Uložit
Načíst více komentářů

Objevte více

  • Malé jídlo
  • Oběd
  • Přátelé
  • Předkrm
  • přicházející
  • řecký
  • Rodina
  • Večeře

Další zajímavé recepty

Show more recipes

  • Kuřecí vývar

    80 min Snadný
  • Kuře na paprice

    66 min středně pokročilí
  • Rychlá drůbeží polévka se žampiony

    40 min Snadný
  • Kaštanová polévka

    40 min středně pokročilí

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Kontaktujte nás
  • Podmínky užití
  • Ochrana soukromí
  • Politika Cookies