Řecká Vánoční polévka Avgolemono
160min
středně pokročilí
Máslově jemná a přesto plná výrazné chuti. Přesně taková je tradiční řecká vánoční polévka Avgolemono. Užijte si propojení silného vývaru, jemné rýže a výrazného citrónu, které vás uhrane už po prvním ochutnání. Cestovat po vánočním Řecku ještě nebylo snažší!
máslo
1 lžíce
kuřecí skelet
1 ks
1 kostka
mrkev
1 střední
vejce
1 ks
cibule
1 menší
citronová kůra
0.5 ks
citronová šťáva
0.5 ks
rýže
0.25 hrnek
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
petržel
1 snítka
.
Výživové údaje
Energie
89.09 kcal
Protein
3.75 G
Sacharidy
12.95 G
Tuky
3.35 G
Informace na porci
Postup
160 Minut
Krok číslo 1
90 min
Dejte do cca 1 litru vody vařit kuřecí skelet společně s mrkví a 1 kostkou MAGGI Slepičího bujónu.
Krok číslo 2
20 min
Asi po 90 minutách vývar slijte a z kuřecího skeletu oberte maso. Mrkev nakrájejte.
Krok číslo 3
15 min
Ve větším hrnci na lžíci másla orestujte nasekanou cibuli, až zesklovatí, přidejte rýži a společně ji zarestujte s cibulkou.
Krok číslo 4
15 min
Do hrnce nyní vlijte scezený vývar a vařte, dokud rýže nezměkne.
Krok číslo 5
10 min
V misce rozšlehejte jedno vejce. To tenkým pramínkem za stálého šlehání vlijte do vroucí polévky.
Krok číslo 6
5 min
Do polévky nakonec přidejte uvařenou mrkev, obrané kuřecí maso, citrónovou šťávu a kůru z poloviny citrónu. Dochuťe ji solí a pepřem.
Krok číslo 7
5 min
Polévku servírujte s nasekanou zelenou petrželkou.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0