Quesadillas jsou v Mexiku předávány z generace na generaci. Představují totiž to nejlepší, co vám mexická kuchyně může nabídnout – jsou jednoduché, křupavé na povrchu a šťavnaté uvnitř. Pusťte si zamilovanou serenádu a dejte se do přípravy! Peprným základem vám bude fazolová pasta, která si skvěle sedne k propečenému kuřecímu masu. Do tortilly pak už jen stačí přidat sladkou kukuřici a sledovat, jak se vše díky sýru propojuje v jeden lahodný celek. Nachystejte na stůl a užijte si kus mexického ráje na vašem talíři.
Ingredience
4
Tato mísa byla optimalizována na 4 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Maggi Tekuté koření a olivový olej smíchejte v misce. Do vzniklé marinády vložte na třetiny nakrájená kuřecí prsa a nechte je marinovat.
Krok 2
5 min
Mezitím si připravte pastu z tmavých fazolí: fazole asi z poloviny velké plechovky rozmixujte s malým stroužkem česneku, olivovým olejem a trochou soli.
Krok 3
5 min
Na rozpáleném grilu kuřecí maso z obou stran opečte a nakrájejte jej na menší kousky.
Krok 4
10 min
Do poloviny každé placky rozetřete fazolovou pastu, na ni dejte nakrájené kuřecí maso, kukuřici a hojně ji zasypte nastrouhaným sýrem. Každou tortillu přehněte a přesuňte ji na středně rozpálený gril. Krátce ji opékejte, dokud se nezačne sýr tavit. Dejte pozor, aby se placky nezačaly připalovat.
Krok 5
5 min
Zapečené tortilly sejměte z grilu a nakrájejte je na třetiny. Podávejte teplé, pokapané osolenou a opepřenou zakysanou smetanou, ideální přílohou je zeleninový salát.
Krok 1
z
5
Maggi Tekuté koření a olivový olej smíchejte v misce. Do vzniklé marinády vložte na třetiny nakrájená kuřecí prsa a nechte je marinovat.
Krok 2
z
5
Mezitím si připravte pastu z tmavých fazolí: fazole asi z poloviny velké plechovky rozmixujte s malým stroužkem česneku, olivovým olejem a trochou soli.
Krok 3
z
5
Na rozpáleném grilu kuřecí maso z obou stran opečte a nakrájejte jej na menší kousky.
Krok 4
z
5
Do poloviny každé placky rozetřete fazolovou pastu, na ni dejte nakrájené kuřecí maso, kukuřici a hojně ji zasypte nastrouhaným sýrem. Každou tortillu přehněte a přesuňte ji na středně rozpálený gril. Krátce ji opékejte, dokud se nezačne sýr tavit. Dejte pozor, aby se placky nezačaly připalovat.
Krok 5
z
5
Zapečené tortilly sejměte z grilu a nakrájejte je na třetiny. Podávejte teplé, pokapané osolenou a opepřenou zakysanou smetanou, ideální přílohou je zeleninový salát.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Submit
Komentář
1
P
Pavel
V životě by mne nenapadlo míchat Maggi s olejem a udělat z toho marinádu. To je k zblití, jen to čtu. Takto se přeci tohle jídlo nedělá! Maso se nakládá do římského kmínu, papriky, soli, pepře, oregana.
Komentář 1