Pokud existuje něco, čeho by se Francouzi nikdy nevzdali, pak je to právě poctivá cibulačka. Až ji vyzkoušíte, ihned pochopíte proč! Pomalu dušená cibule, provoněná šalvějí a česnekem omámí vaše smysly už během přípravy. Když pak do této husté polévky přidáte opečené krutóny a roztavený čedar, zjistíte, že jste právě objevili skutečnou gurmánskou legendu.
Ingredience
8
Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí:
Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce a orestujte na mírném ohni.
Krok číslo 2
60 min
Cibuli nakrájejte na plátky, šalotku najemno, pórek na kolečka. Vše přidejte do hrnce – osolte a opepřete. Hrnec zakryjte pokličkou a přibližně hodinu duste na nejmenším ohni.
Krok číslo 3
20 min
Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Směs duste pomalu, odmění se vám neuvěřitelnou chutí a konzistencí.
Krok číslo 4
15 min
Přidejte bujón, přiveďte polévku k varu a nechte patnáct minut probublat.
Krok číslo 5
15 min
V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte solí a pepřem a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek.
Krok číslo 6
10 min
Do misek nalámejte chleba, aby vytvořil pokličku. Vše posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcestrovou omáčku a dozdobte lístky šalvěje. Dejte zapéct na pár minut do trouby. Až sýr zezlátne, máte hotovo.
Krok číslo 1
z
6
Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce a orestujte na mírném ohni.
Krok číslo 2
z
6
Cibuli nakrájejte na plátky, šalotku najemno, pórek na kolečka. Vše přidejte do hrnce – osolte a opepřete. Hrnec zakryjte pokličkou a přibližně hodinu duste na nejmenším ohni.
Krok číslo 3
z
6
Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Směs duste pomalu, odmění se vám neuvěřitelnou chutí a konzistencí.
Krok číslo 4
z
6
Přidejte bujón, přiveďte polévku k varu a nechte patnáct minut probublat.
Krok číslo 5
z
6
V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte solí a pepřem a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek.
Krok číslo 6
z
6
Do misek nalámejte chleba, aby vytvořil pokličku. Vše posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcestrovou omáčku a dozdobte lístky šalvěje. Dejte zapéct na pár minut do trouby. Až sýr zezlátne, máte hotovo.
Recept jako PDF
Sdílet s přáteli
Aktivujte odkaz třetí strany
Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití
Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!
Tento recept jste už ohodnotil/a
Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.
Komentář 0