Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky

(0)
125min
středně pokročilí
Pokud existuje něco, čeho by se Francouzi nikdy nevzdali, pak je to právě poctivá cibulačka. Až ji vyzkoušíte, ihned pochopíte proč! Pomalu dušená cibule, provoněná šalvějí a česnekem omámí vaše smysly už během přípravy. Když pak do této husté polévky přidáte opečené krutóny a roztavený čedar, zjistíte, že jste právě objevili skutečnou gurmánskou legendu.

Ingredience

-
8
+

Tato mísa byla optimalizována na 8 porcí. Může být nutné změnit množství a časy. Zde naleznete další informace o upravených velikostech porcí: Zde

máslo
1  lžíce
olivový olej
2  lžíce
červená cibule
5  ks
bílá cibule
4  ks
šalotka
3  ks
pórek
300  g
voda
2  l
strouhaný čedar
200  g
česnek
8  stroužky
čerstvá šalvěj
4  lžíce
worcesterová omáčka
1  lžíce
sůl
1  špetka
černý pepř
1  špetka

Naše nejlepší tipy a triky pro přizpůsobené velikosti porcí

Pokud se množství zvýší, může se doba vaření prodloužit! Je lepší se znovu podívat. Voda a koření používejte šetrněji a raději přidejte později.

Exportovat všechny ingredience

Vybrat ze seznamu ingrediencí

Zkopírovat
Složky jsou nyní ve vaší schránce
.

Výživové údaje

Energie
223.54 kcal
Protein
8.98 G
Sacharidy
18.87 G
Tuky
13.66 G
Informace na porci
Pojďme vařit!

Postup

125 Minut
Krok číslo 1
5 min
Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce a orestujte na mírném ohni.
Krok číslo 2
60 min
Cibuli nakrájejte na plátky, šalotku najemno, pórek na kolečka. Vše přidejte do hrnce – osolte a opepřete. Hrnec zakryjte pokličkou a přibližně hodinu duste na nejmenším ohni.
Krok číslo 3
20 min
Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Směs duste pomalu, odmění se vám neuvěřitelnou chutí a konzistencí.
Krok číslo 4
15 min
Přidejte bujón, přiveďte polévku k varu a nechte patnáct minut probublat.
Krok číslo 5
15 min
V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte solí a pepřem a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek.
Krok číslo 6
10 min
Do misek nalámejte chleba, aby vytvořil pokličku. Vše posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcestrovou omáčku a dozdobte lístky šalvěje. Dejte zapéct na pár minut do trouby. Až sýr zezlátne, máte hotovo.
Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky

Krok číslo 1 z 6

Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce a orestujte na mírném ohni.

Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky

Krok číslo 2 z 6

Cibuli nakrájejte na plátky, šalotku najemno, pórek na kolečka. Vše přidejte do hrnce – osolte a opepřete. Hrnec zakryjte pokličkou a přibližně hodinu duste na nejmenším ohni.

Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky

Krok číslo 3 z 6

Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Směs duste pomalu, odmění se vám neuvěřitelnou chutí a konzistencí.

Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky

Krok číslo 4 z 6

Přidejte bujón, přiveďte polévku k varu a nechte patnáct minut probublat.

Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky

Krok číslo 5 z 6

V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte solí a pepřem a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek.

Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky

Krok číslo 6 z 6

Do misek nalámejte chleba, aby vytvořil pokličku. Vše posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcestrovou omáčku a dozdobte lístky šalvěje. Dejte zapéct na pár minut do trouby. Až sýr zezlátne, máte hotovo.

Recept jako PDF
Stáhnout
Sdílet s přáteli

Aktivujte odkaz třetí strany

Klikli jste na odkaz na třetí stránce a tuto stránku opustíte. Upozorňujeme, že nemáme žádnou kontrolu nad takovými platformami třetích stran a neschvalujeme ani nepřijímáme za ně odpovědnost, včetně jejich obsahu, přesnosti nebo funkčnosti. Proto je vaše interakce s těmito připojenými platformami na vaše vlastní riziko. Za takové platformy třetích stran a jejich podmínky nepřebíráme žádnou odpovědnost. Přečtěte si více v našich podmínkách použití

Děkujeme za hodnocení!
Těšíme se na vaši recenzi!

Tento recept jste už ohodnotil/a

Pro hodnocení klikněte na počet hvězdiček: čím více hvězdiček, tím lepší hodnocení.

Odeslat
Asset 10

Komentář 0

0/4000
Prosím, vložte správné přihlašovací jméno. Přihlašovací jméno musí obsahovat 3-15 znaků. Jsou povolena písmena od A do Z a číslice od 0 do 9.
Přihlašovací jméno
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.