Poctivá cibulačka s čedarem a krutonky
125min
středně pokročilí
Pokud existuje něco, čeho by se Francouzi nikdy nevzdali, pak je to právě poctivá cibulačka. Až ji vyzkoušíte, ihned pochopíte proč! Pomalu dušená cibule, provoněná šalvějí a česnekem omámí vaše smysly už během přípravy. Když pak do této husté polévky přidáte opečené krutóny a roztavený čedar, zjistíte, že jste právě objevili skutečnou gurmánskou legendu.
máslo
1 lžíce
olivový olej
2 lžíce
červená cibule
5 ks
bílá cibule
4 ks
šalotka
3 ks
pórek
300 g
voda
2 l
1 kostka
strouhaný čedar
200 g
česnek
8 stroužky
čerstvá šalvěj
4 lžíce
worcesterová omáčka
1 lžíce
sůl
1 špetka
černý pepř
1 špetka
.
Výživové údaje
Energie
223.54 kcal
Protein
8.98 G
Sacharidy
18.87 G
Tuky
13.66 G
Informace na porci
Postup
125 Minut
Krok číslo 1
5 min
Máslo, olivový olej, šalvěj a česnek dejte do hrnce a orestujte na mírném ohni.
Krok číslo 2
60 min
Cibuli nakrájejte na plátky, šalotku najemno, pórek na kolečka. Vše přidejte do hrnce – osolte a opepřete. Hrnec zakryjte pokličkou a přibližně hodinu duste na nejmenším ohni.
Krok číslo 3
20 min
Na posledních dvacet minut sundejte pokličku, aby základ zezlátl. Směs duste pomalu, odmění se vám neuvěřitelnou chutí a konzistencí.
Krok číslo 4
15 min
Přidejte bujón, přiveďte polévku k varu a nechte patnáct minut probublat.
Krok číslo 5
15 min
V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte solí a pepřem a pak ji nalijte do ohnivzdorných misek.
Krok číslo 6
10 min
Do misek nalámejte chleba, aby vytvořil pokličku. Vše posypte nastrouhaným sýrem, pokapejte worcestrovou omáčku a dozdobte lístky šalvěje. Dejte zapéct na pár minut do trouby. Až sýr zezlátne, máte hotovo.
Recept jako PDF
Stáhnout
Tento blok je rozbitý, nebo chybí. Možná vám chybí obsah, nebo musíte povolit původní modul.
Komentář 0